Дискусия за християнството и прераждането предстои в „Къща за птици“Door_heaven„…на човеците е отредено да умрат един път, а след това – съд…” (Евр. 9:27)

Екипът на Православие.БГ ви кани на втората за 2016 г. месечна дискусия от поредицата „Православие и съвремие“.

В периода на интензивно навлизане на духовни идеи от Изтока в света на християнския Запад, концепцията за прераждането става популярна в средите на някои езотерични общества. Именно от тези общности започва и активното утвърждаване на идеята, че прераждането не противоречи на Христовото учение. Някои от основателите на тези общности дори изказват твърдението, че Христос не е отхвърлял идеята за прераждането, но впоследствие по „специфични” причини Църквата е заличила местата от библейския текст, които свидетелствали за това.

Участниците във февруарската дискусия по темата „Християнство и прераждане“ ще споделят защо от гледна точка на православното богословие концепцията за прераждането не просто не е заложена в Свещеното Писание, но не може да бъде съвместена със смисъла на Христовото Изкупление. Какво е разбирането за хармоничното единство между тяло и дух в християнството? Стига ли един живот за истинско покаяние и преобразяване на личността? Това са само част от въпросите, на които заедно ще потърсим отговори! Очакваме ви!

 

Участници

Maryan StoyadinovДоц. д-р Мариян Стоядинов
зам.-декан, преподавател по догматическо богословие и нехристиянски учения в Православния богословски факултет на ВТУ

 

 


Plamen-IvanovПламен Иванов

докторант по богословие в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“

 

 

 

Модератор

Kostadin_NushevДоц. Костадин Нушев
преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ

 

 

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 18 февруари (четвъртък) 2016 г., 18:30 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...