Доц. д-р Ивайло Найденов е новият декан на Богословския факултет в СофияДнес в Богословския факултет на Софийския университет на общо събрание се проведе избор за нов декан, поради изтичане на мандата на досегашния декан проф. д-р Александър Омарчевски, който бе на длъжността в продължение на два мандата. След проведеното гласуване за декан бе избран доц. д-р Ивайло Найденов.

Доц. д-р Ивайло Найденов (р. 1969 г.) е преподавател по старозаветна библеистика и библейски еврейски език. Член е на Съюза на учените в България, на Обединението на библеистите „Библейски колегиум”, на Комисията за най-новия превод на Библията на български език и на Института „Библия – култура – диалог”. Научно-изследователската му дейност е в областта на Свещеното Писание на Стария Завет. Автор е на монографиите „Библейският Йона” от поредицата „Библейска библиотека”3 (ББ 3) и „Лозата и виното в Стария Завет (културно-историческо и екзегетическо изследване)”, както и на множество публикации. Съставител е на сборниците „Библията и морето” (ББ 5) и „Из историята на старозаветния библейски канон” (ББ 6).

Той е и един от най-обичаните и завладяващи със словото си лектори в поредицата беседи, посветени на Библията, които се провеждат всеки месец в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“.

До днес той изпълняваше и длъжността на зам.-декан по международната, научноизследователската и проектната дейност на Богословския факултет на Софийския университет.

Екипът на Православие.БГ поздравява новоизбрания декан и му желае успешен мандат!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...