Епископ Сионий бе определен за член на Централната комисия по етикаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. В България съществуват явни недомислия. Водени от механицистично-институционалния възглед, което е виждане на хуманитаристите от ХVІІІ век, българите търсят решение на проблемите си чрез култ към на институционални лица. Това правят , без да знаят достиженията на световната хуманитаристика, която казва, че обществото представлява етносоциален организъм и подобно на човешкия организъм може да бъде застрашено и излекувано отвъсякъде, стига да има добър лекар. Така след политиката на БКП и действията на бившата ДС българските институции силно пострадаха, особено БПЦ. Качествата на много миряни и светски специалисти превъзхождат далеч по всепризнати световни критерии качествата и способностите на голяма част от духовенството. Но наместо да се търси помощ от тези честни и способни цивилни специалисти, българите следват сляпо формалната организация на институцията и така обществото и Църквата продължават да боледуват, без да търсят лекар, молейки се по примера на старостилците у нас.

 2. Valentin Angelov Angelov каза:

  Поредната глупост, каво разбира епископ Сионий от фармация и медицина. В клира има и духовници, които имат освен богословско, така и медицинско образование – те биха били най-подходящите като кандидатури. А да не говорим, че точно пък епископ Сионий и етика – нещо май забравихте скандала в Семинарията. Слепец да води зрящи…. Срамота.

 3. Kris каза:

  ПОЗНАВАМЕ ЛИ ЕПИСКОП Сионий?Добре ще е да не съдим,за да не бъдем съдени с тази мера.Не защитавам клира на БПЦ,само искам да напомня,че ако нямаме,или недоволстваме е донякаде наша вината за маймунската плаха позиция на БПЦ.Нека всички да се молим за БПЦ и Българската земя.Не хубаво да те правят на глупак,но нека да носим кръста си с достойнство.Дай Боже Амин.

 4. Стефан Стефанов каза:

  Този пък къде видя съдене?! Ами наистина имаше скандал в семинарията, имаше жалба срещу Сионий, той си подаде оставката, Синодът сформира комисия от трима митрополити, те излязоха с изявление, че жалбата от родителите на момчето не е анонимна… и после всичко се покри… Много ме дразнят такива пиетисти! Безплодни смоковници. Спомням си онази статия „Господи, спаси ни от благочестивите!“ Ами да, представи си – познаваме го епископ Сионий!

 5. Иван Калев Стоянов каза:

  Две години учих в паралелния курс на Софийска Духовна Семинария под мъдрото ръководство на дядо Сионий. Получавал съм от него много мъдри духовни съвети, възлягал ни е послушание да бъдем и възпитатели. Той е много ерудиран духовник. Не вярвам на тези грозни обвинения. Поднебесните духове на злобата могат да оклеветят всеки. Но Бог не гледа на лице, а на сърце! За нас, които сме били под неговото крило той ще си остане нашият дядо Сионий!