Започват Великденските четения във Варна



Във Варна и тази пролет ще се проведат традиционните „Великденски четения”. Те се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство на варненския храм „Св. Атанасий”.

Ето и програмата на четенията:

24 март (неделя) от 11 ч.

Лекция на тема: „Христос и жената”. Лектор: ставрофорен иконом Дончо Александров.

31 март (неделя) от 11 ч.

Лекция на тема: „Посланието на Христос и очакванията на хората”. Лектор: протойерей Ясен Шинев.

14 април (неделя) от 11 ч.

Лекция на тема: „Разпнатия и прославения Иисус като пример за християнски живот”. Лектор: доц. д-р иконом Теодор Стойчев.

19 април (петък) от 18 ч.

Лекция на тема: „Преобразената любов”. Лектор: гл.ас. д­-р Смилен Марков от Православния богословски факултет при ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий”.

Всички лекции ще се проведат в храм „Св. Атанасий”, Варна.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...