Започна кампанията „Варненският Великден“Varnenski_hramНа 7 април 2014 г. стартира дарителска кампания за подпомагане на градежа на варненския храм „Св. прмчк. Прокопий Варненски” под надслов „Варненският Великден“. Всички събрани средства от кампанията ще отидат за довършване на новостроящия се храм.

Кампанията се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, под патронажа на варненския кмет Иван Портних , БЧК Варна, Строителна камара – Варна и др.

„Вярваме, че във време на материална криза няма да допуснем и духовна… Вярваме, че всеки със своята подкрепа ще допринесе за доизграждането на храма, защото знаем, че „Сила се в немощ проявява” и „Ръка, която дава, не оскъдява”… Предварително благодарим за щедростта на всички вас и се надяваме, че заедно ще изградим Новия храм на Варна“, изказват своите надежди инициаторите на кампанията.

В рамките на кампанията са предвидени редица културни и спортни събития: футболен турнир, благотворителен фолклорен концерт, турнир по тенис на маса, шахматен турнир и др., които ще се проведат през седмиците след Великден.

Ако искате да подкрепите каузата на „Варненският Великден“, можете да дадете своето дарение чрез SMS с текст DMS HRAM на номер 17 777 (на стойност 1,20 лв. за всички мобилни оператори), както и по банков път:

ДСК ЕАД – Варна ЦКБ АД – клон Варна
BIC: STSABGSF BIC: CECBBGSF
IBAN: IBAN:
BG47STSA93000013089588 – в лева, BG43CECB97901080628200 – в лева

 

 

Снимка: БНР, радио Варна

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...