Заупокойни молитви за жертвите на тероризма във Франция бяха отслужени в български храмовеvarna-molitvaС благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ бе отслужена заупокойна молитва за упокоение душите на загиналите в терористичния акт във Франция. Служби в памет на жертвите в Париж бяха отслужени още в петък и в други български храмове.

Заупокойна молитва бе отслужена и в катедралния храм “Свето Успение Богородично” във Варна. За да се помолят за душите на жертвите на терористите във Франция, в храма дойдоха Стефани Дюмортие – аташе към представителството на Френския институт във Варна, Милена Ангелова – директор на „Алианс Франсез“, както и журналисти от национални и регионални медии.

Тивериополският епископ Тихон, викарий на Българския патриарх, е изразил съболезнования и съпричастност към френския народ в посолството на Франция у нас.

 

 

Снимка: БНТ

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...