Защитава ли Европа традиционното семейство?

В първото издание на „Вяра и общество“ след Великден ви предлагаме: 

  • Успяха ли християнските общности в България да подкрепят европейската кампания „Мама, татко и деца” в защита на традиционното семейство? Как приключи инициативата и какъв ще бъде ефектът й върху европейското законодателство – очаквайте разговора на Горан Благоев с Михаела Джоргова, председател на „Асоциация Общество и ценности” и Емил Николов, доброволец в кампанията. 
  • „Вярата се разпространява чрез слушане” – за необходимостта от споделяне между читателите и авторите на произведения, вдъхновени от християнството. Вижте репортаж от второто издание на „Пасхални четения”, организирани от Столична библиотека и нашето предаване, с участието на Теодора Димова, Александър Урумов и Пламен Сивов
  • Църквата като отговорност и като мисия – специален гост на предаването – богословът Валентин Кожухаров, който преподава в Лондон. 
  • Съмнение, от което тържествува вярата – в навечерие на Томина неделя ви разказваме на кого от апостолите и на кое евангелско събитие е посветена първата неделя след Възкресение Христово. 

Вашите въпроси към гостите ни по всички теми в предаването очакваме предварително чрез страницата ни във Фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2342, но ви умоляваме въпросите ви да бъдат кратки и ясно формулирани.

Гледайте ни, очакваме Ви и тази събота – както обикновено от  17.00 часа.

Коментари

коментара

Близки теми: