Защо св. цар Борис не остави България в лоното на Западната църкваОсновните теми, които Ви предлагаме в този брой:

– Св. цар Борис Покръстител между Източната и Западната църква. Перспективният избор? – с проф. Бистра Николова и доц. Георги Николов търсим отговор, който мнозина съвременни българи и немалко интелектуалци си задават: Защо първопрокъстителят не остави България в лоното на папата? Ще чуем и нови факти, отнасящи се до покръстването на българите преди 1150 години.

– В деня на българското слово – за свещеното слово на Бога или как звучи новият превод на Библията, плод на десетилетните усилия на български специалисти. Подробностите очаквайте от доц. Ивайло Найденов и Радослав Апостолов, изпълнителен директор на Българското библейско дружество.

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Започваме в 17.00 ч., гледайте ни. Очакваме Ви!

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...