За втора поредна година фондация „Дякония и мисия“ организира Международен младежки лагер



Участници в Младежкия лагер, 2018 г, Троянската света обител

За втора поредна година фондация „Дякония и мисия“ организира Международен младежки лагер, в който ще вземат участие младежи на възраст между 18 и 20 години от Молдова, Македония и България. Лагерът ще се проведе между 25 до 29 август 2019 г. в архитектурно-музеен резерват с. Арбанаси край Велико Търново.

През 2018 г. лагерът се проведе в Троянския манастир „Успение Богородично“ и в него участваха младежи от Македония, Бесарабия и България.

Целта на лагера е да даде възможност за опознаване между младите хора, да споделят опит и да обогатят знанията си за Православието, доброволчеството и дяконията (социалната дейност) в Църквата.

В продължение на пет дни гостите ще се запознаят с манастирите, историята и християнското наследство в Арбанаси и околността, ще бъдат ангажирани с дискусии и интерактивни дейности, ще се включат и в благотворителната инициатива „От сърце – за протегнати ръце“ на фондация „Дякония и мисия“. В програмата са включени и срещи с преподаватели от Православния богословски факултет на Великотърновския университет, посветени на теми, свързани с Църквата и младите хора. В предпоследния ден от гостуването си в България, младежите ще посетят Соколския манастир „Успение Богородично“ и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ край Габрово.

Участниците от Молдова са подбрани и пристигат в България с помощта на фондация „Български дух“, а от Македония – с помощта и благословението на игумена на Бигорския манастир „Св. Йоан Предтеча“ – архимандрит Партений.

Ръководител на лагера ще бъде д-р Стефка Кънчева – преподавател в Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и директор на фондация „Дякония и мисия“.

 

Източник: diakoniamission.org

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...