Зрителите изгониха Тодор от Биг Брадър 3Може да харесате още...

14 Отговори

 1. p_stefanos каза:

  В началото аз не бяз измежду тези 17 %, но после като гледах, макар малко и рядко, мисля, че стоеше добре и адекватно. Ние, които сме извън къщата, сме в същата ситуация в обществото. Едва ли това е най- добрият начин да се покаже какъв е/трябвва да бъде християнинът, но когато гледах Тодор, ми харесваше. Бях сигурен, че не е той човекът, който ще бъде допуснат да стигне до финала. Целта е друга. Поздравявам го.

 2. toshev2006 каза:

  Още в началото определих желанието на Тодор като нездравомислещо.Всъщност на кого и какво трябваше да показва? Ако е на себеси, да си го показва насаме.Ако пък искаше да демострира пхравославност-в мисли и поведение,просто неуспя.Всъщност онзи ,който иска да се показва-„Виж какъв християнин съм!“-има нужда да бъде просветен и научен на истинско християнство.Всъщност ,той би трябвало да си има духовен изповедник, той да го съветва и учи, не аз.
  Похвалявам Тодор за това, че изобличи публично подмолността на наркопласорите от „мери джиим“ и участието им като финансиращи „Биг брадър“.
  Не вярвам ,че „детекторът на лъжата“ правилно го „изобличи“.Според мен Тошко си е вярващ, със своите си слабости, като всеки от нас, само ,че има нужда от добро ръководство във вярата.

 3. Владислав каза:

  Ако сме искали да спечели, можехме да го подкрепим с гласуване. Църквата (тоест всички ние) има потенциална сила да промени нещата. Но май бяхме заети твърде много: по сайтовете – само да го обсъждаме, а в живота – с личните си дела. (То и с всичко друго пак сме така.) А нещата щяха да изглеждат много по-различно, ако беше спечелил, нали?…
  И нямаше нужда от много шум и лозунги, а от едно „тайничко“ и тихичко SMS-че… няколко пъти. От всеки от нас. Но по този въпрос – толкова…

  Учуден съм, че той изобщо достигна дотук. Светът обича своето, а Тошко не беше изобщо от „света“ на Биг Брадър. Щяха да му приложат всичко, за да не успее, а и зрителите… Ние си знаем народа. Мисля, че наистина беше най- за пример в къщата, въпреки някои малки недостатъци. Не е „представлявал“ църквата, жалко за тези мнителни подозрения. Но когато хората видят доброто в него, те може да си направят изводите и да се сетят за връзката му с Бога. Ако пък не видят добро – тогава става ясно, че е просто човек. Той нищо не губи, нито ние, нито Христос.

  Моят извод е – нищо друго не можеше да се случи. Но след това предаване аз уважавам Тодор повече от преди.

 4. дафне каза:

  Както всеки път се оказа,че онзи който е различен и неудобен трябва да си отиде.Тодор,бе изгонен от къщата имено по тази причина,така отново се даде път на пошлостта и простотата.

 5. saluti каза:

  в къщата аз също харесвах най-много тодор. и мисля, че според възможностите си, той се държа достойно. показа различност, която много хора харесаха.

  обаче: неговата (според мен) слабост беше в това, че гледа на християнството си като на някаква програма за отношенията с хората. и даже накрая каза нещо в този смисъл – помогнах на хората да си разкрият добрите страни, проповядвах доброто…

  а според мен християнският човек не се стреми да проповядва, а да ЖИВЕЕ доброто; не използва хората като предмет на въздействие, а ги ОБИЧА – и така те показват добрите си спрани(или не ги показват, но пък християнинът се мъчи да ги обича въпреки това).
  и най-вече -християнският човек се тревожи ЗА СЕБЕ СИ за това, дали показва собствените си добри страни, дали е добър достатъчно, дали не греши към другите-волно или неволно. а у тодор такава грижа не видях…той просто се изживява като един въплътен „християнски“ кодекс. това е малко детско.

  съжалявам, ако пиша много критично. но има нещо „книжно“ в неговото поведение. и имисля че хората интуитивно го усетиха.а иначе го харесваха.

  все пак, поздравявам тодор за куража и добрите намерения. и изразявам възмущение към всички, които се правеха през цялото време на ощипани моми по хриситянските форуми, колчем стане дума за биг-брадър. прекалено духовно сме рефинени демек, да се валяме в светските похоти… тези пък „християни“ са ми най-смешните.

 6. Jessie каза:

  Тошко беше изгонен не защото е християнин – а защото се държеше като плъх! Напиваше се, заваляше се край басеина и щипеше мацетата по задниците (или поне декларираше вербално такива намерения)… Като е заявил ролята на „една стъпка от светостта“, да не излиза от образа, който гради – зрителите до последната седмица му вярваха и щяха да го увенчаят с паричната награда…Хората все още вярват на лозунги…ама трябва и с поведение да се подплатяват тия лозунги. Не трябва да мислим, че това е гласуване срещу „православната църква“…веднъж казах някъде във форумите и пак ще повторя – това е гласуване срещу личността и недъзите на Тодор. А за тях църковната институция няма причина да се чувства отговорна. Нито пък ние да се нахъсваме, че хората „отвън“ мразят православните християни, понеже са някак „по-чисти и свети“…всички сме еднакво хора и България по дефиниция е православна държава…другото се превръща в лов на вещици с обратен знак…като обърната дискриминация ми звучи това „Тошко го изхвърлиха, щото е православен“…Тошко го изхвърлиха, щото е леке – това мисля аз.

 7. Владислав каза:

  Познавам го, макар и не отблизо, но съм с мн. добри впечатления. Бил ми е на гости. Борислав Аврамов от ВВСМ ме помоли да напиша, че и той го подкрепя и има добри впечатления от него. Тодор мн. му е помагал.
  От друга страна и аз съм се напивал и съм щипал… Ако нещо ми е тежко, може даже пак да си пийна и да легна някъде, където дойде. Кой ще ме осъди? Знае ли какво ми е? Аз лош човек ли ставам от това? Като съм християнин, светец ли съм? Нека да се опита някой да живее в изкуствена, при това конкурентна среда с много ограничения, под безмилостно нон-стоп наблюдение, под контрола на безбожни „психолози“ и други…индивиди, обграден от „цвета на обществото“… И то не ден и не два. Тогава да го видим каква песен ще пее. А именно- че май хората са слаби… „Ама аз иначе не съм такъв…“ Та и аз това казвам. Ако някой е очаквал нещо „свръх-“ от Тодор, грешката си е само негова. Но под външното ние би трябвало да виждаме, или поне да се опитваме да видим вътрешното, истинското.
  Тодор го подложиха на психоманипулация. Той не се справи, защото няма опит в тези неща. Едва ли си е представял колко рафинирани и долни могат да бъдат някои методи. Ако те питат напр. „Ти спря ли да биеш жена си?“ – Но да отговориш само с „да“ или с „не“! Е как да стане това, бе хора? Ако никога не си я удрял през живота си, нищо не можеш да кажеш. И се объркваш. (Но това е прост пример…)
  А ние веднага да го осъдим – точно както и се очаква от нас! (И то- кои го очакват?! Да се сетим само.) Без мен.

 8. iliana каза:

  да, и аз не мисля че тошко е изхвърлен, защото е православен.
  но и нямам проблем с това, че пил и дори – попрекалил. не вярвам някой да се е фрапирал сериозно от такива неща, пък и не става дума за груби изпълнения, а за дребно алкохолно сглупяване. а който пък смята, че е посрамил църквата по този начин… това са глупости. християни, които стъпват на въздушни възглавници и по цял ден пеят химни, се срещат само в мормонските листовки:-)

  ако възприемем тошко като едно нормално момче, каквото е, с едни добри пориви и с едно чисто желание да направи нещо добро и различно… цялата работа ще се приеме съвсем спокойно.

  проблемът: самият тошко не се взприема като едно обикновено добро момче 🙂 – а се товари с някакви мисионерски свръхотговорности, което пък поражда към него свръхочаквания и разочарования.
  и друго важно – въпросът дали възприема християнството като стратегия за победа, си беше не манипулативен, а много точен.
  какво е стратегия? – план за победа. какво искаше тодор в играта? – да покаже предимствата на християнския начин на живот и да победи. е, такава мисия не функционира ли именно като стратегия за успех? и понеже тошко е честно момче, колебанието в отговора на коварния въпрос се регистрира от детектора и го „изкара“ в очите на другите лицемер.
  грешката според мен – опитът му да демонстрира християнство.това невъзможно.

  можеш да откриеш за другите единствено себе си. и (ако те питат:-) убежденията си. но това си ти; никога не си равен на християнството.

 9. dedo pop каза:

  Тодор е готин. Който го познава лично, ще го потвърди. Това, показаното по тв-то, е толкоз манипулирано, че не е за приказване. Никакъв проблем няма от 24 часов материал така да се подберат събитията, така да се нагласят, че да не може да се познаеш.
  Гледах малко от последните предавания, които бяха посветени предимно на Тодор. Забелязах, че доста е пипано по картината и звука, за да бъде Тодор орезилен.

 10. Владислав каза:

  Това не е да те питат: „Ти хетеросексуален ли си?“ или даже „Вярно ли е, че си забравил за лимита от средства, когато си купуваше прах за пране?“ Но такъв въпрос – „дали възприема християнството като стратегия за победа“ е направо философски! Лесно се правят такива умозаключения, каквито привеждаш, докато си пред компютъра, но когато си под наблюдение и изтормозен – не е много лесно. Какво е искал Тодор: той да победи с Божията помощ, или Бог да победи с неговата? Или и двете? Тошко не се е задълбавал чак дотолкова, предполагам. Нарочно са му подбрали деликатен въпрос, на който човек да се чуди как да отговори – при това, нещо от сорта: „в смисъл, че… то – така; но пък в смисъл, че… то – иначе…“ и това в съчетание с напрежението е ПРЕДВИДЕНО и очаквано от господата и дамите манипулатори.
  Няма да се съглася, че Тошко бил „изобличен“ в каквото и да било. Но точно така трябваше да си помисли аудиторията.
  Никой не може да „демонстрира“ християнството, особено православието. То е живот в Духа, а пък Духът е свободен и кой Му знае пътищата? Няма сигурно нищо по-неуловимо и многолико от християнството, а всеки като го види го познава. Ако Тошко е искал да се покаже „примерен християнин“ за да победи и едва ли не да „прослави“ Църквата… 🙂 Трудно. Ние знаем, че човек може да покаже само себе си. Както казах преди: ако хората видят нещо в него повече от нормалното, и то е от Бога – слава Богу! А ако не – просто са видели един човек.
  Но аз му се възхищавам за дръзновението!

 11. iliana каза:

  спорейки с вас, ще се окаже, че критикувам тодор повече отколкото ми се иска. така че ще се въздържа. но все пак – накратко: ако християните не се изживяваме като някакви специални хора, а се държим искрено и нормално… ще е по-лесно и по-полезно. за всички.

  вижте какво се изписа по християнските форуми по повод участието на тошко вбб3 – от „ужас и срам за църквата“(?!) до оправдания чрез аналогии с успешно мисионерстване сред проститутките примерно… идеята, че отиваш да общуваш просто с едни хора напълно липсва. как ще си искрен, тогава? било то и в едно шоу…

  не можеш да тръгнеш към човека с нагласата: аз съм християнин, ела сега да ти кажа какво да правиш. според мен никаква успешна християнска мисия не е възможна, ако не си готов да се отнесеш към другия с уважение, да зачетеш личността му, независимо какъв е човекът. и най-важно – ако не си наясно, че си способен на точно толкова дълбоко падение, колкото най-пропадналия пропаднал от най-пропадналото шоу…:-) иначе не става.

 12. Владислав каза:
 13. christodoylos каза:

  Лк.16:1-18 и 16:8; Мт.5:37; 7:6 и 26:63.
  Имаме право да не хвърляме бисера си, когато ни го поискат, защото това може да послужи срещу нас, нали? ;-)))

  В този форум мнението за Тошо става все по-трезво (може би така ми се струва след форума на бб3 и след дългото отсъствие) – а и вие имате предимството да не сте богохулници … 😉

  Истината ще излезе!
  ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА СЛЕД ПРЕСАТА !
  И тя, като виното, изкуството, писаното слово, … отлежава докато добие сила за нас. Очите ни, блясъкът им, както и истината, остават едни и същи винаги, от детските снимки до дълбока старост (забелязвате ли?). Ние винаги знаем истината, но не питаме където подобава: в сърцето, съвестта си:

  „Кое е добро, (Федър,) и кое не е добро? Трябва ли да питаме някого, да ни каже тези неща?“

  По-добре за нас е да отвърнем очи от по-малкото добро, защото то е, което ни сее като пшеница (Лк.22:31) и да се обърнем към добрите намерения на хората около нас, защото това ни обединява в Любовта.

  Боязън ме обхваща винаги когато не забравям думите на Апостол Павел:

  И тъй, неизвиняем си, о човече, какъвто и да си ти, който съдиш; защото, с какъвто съд съдиш другиго, с него себе си осъждаш, понеже ти, който съдиш, вършиш същото. Рим.2:1]

  Сега е време да поискам прошка от всички ви за острият език по-преди! Сега повтарям мнението си от тогава, но с тази боязън.

  Леки пости и не съдете, поне до Рождество Христово, моля ви!

  ПП: Къде тук могат да се прикачат файлове? Музика, например, … книги!? … икони!?

 14. 100 каза:

  Когато някой декларативно показва себе си като определение за „християнин“, трябва да е патологичен случай. Защото не си дава сметка, че дяволът вече му е скроил шапка и така ще го подхлъзне, че свят ще му се завие. Това, че момчето се е поизложило тук там си е бял кахър. По-страшно щеше да бъде, ако беше изкарал до края без да се излага. Защо тогава съвсем сериозно щеше да си повярва, че е по-силен от лукавия, и прелестта му щеше да довърши останалото.