Изграждат център за религиозно обучение в Клисурския манастирИзточник:  News.bg

В Клисурския манастир, който се намира в Западна Стара планина между Берковица и Вършец, ще бъде изграден център за религиозно обучение, съобщи игуменът му архимандрит Антим, цитиран от БНР.

В този център ще има неделно училищеза деца и възрастни, а също и възможност за т.н. зелено училище за деца. По време на престоя си в манастира децата ще получават религиозни уроци по православната вяра и ще бъдат възпитавани в християнските добродетели.

До края на лятото Клисурския манастир, който е сред най-големите в страната, ще бъде ремонтиран основно.

Ще се обособят библиотека и зала за конференции, ще бъдат обновени двете сгради със спални помещения и архимандритската къща.

Средствата за ремонта са осигурени от програма "Красива България" и от сдружение "Антим Първи".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...