Издигат отец Саръев за кмет на Кърджали?Може да харесате още...

4 Отговори

 1. toshev2006 каза:

  Поговорката ясно казва:Всяка жаба да си знае гьола! В този смисъл попрището на духовника е духовната нива, а не социалната. Обаче, като се сещам, как след освобождението от османско иго, митрополитите Симеон-Варненски и Климент-Търновски са влезли в политиката на изграждаща се България, то изглежда и сега е време духовниците /поане онези, които со си изградили добър имидж сред народа/, да седнат зад кормилото на държавното управление, пък макар и на местно ниво. Така според поговорката и попът и кмета ще са едно, и ще минат / за по-икономично/ с една заплата.
  Докъде я докарахме….

 2. Idiot каза:

  Доколкото си спомням, има такова правило, че духовник не може да влезе в структури на светската власт, а ако не желае да се откаже – да се низвергне.
  Според моите скромни познания по история на България, председател на Учредителното народно събрание е бил човек с епископски сан. toshev2006 спомена и за още двама по-горе. В по-ново време, такъв пример са тогавашният Неврокопски митрополит Пимен и отец Стефан Стефанов от Русе. Всички без последния са починали като монаси и епископи. Отец Стефан Стефанов е още свещеник в Русе (Господ здраве да му дава). Тъй че, прецеденти има.

 3. faf каза:

  ДА ВИ ПОПРАВЯ НЕ ПИМЕН А ПАНКРАТИЙ

 4. faf каза:

  ДА ВИ ПОПРАВЯ НЕ ПИМЕН А ПАНКРАТИЙ