Изучаването на Религия се одобрява от 61.4 на сто от българитеМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. portos каза:

  „Неодобрението на софиянци“ (59 % в сравнение с 61-те %) май се изразява в границите на „статистическата грешка“ :-):-):-)

 2. portos каза:

  Тук един приятел вметна още нещо – „Започнеш ли да делиш хората на селяни и граждани е индикация за края на реалната демокрация“. А той е мъдър шоп :-):-)

 3. victory каза:

  Иак.2:5.Послушайте възлюбени мои братя!Нали сиромасите на света избра Бог да бъдат богати във вяра и наследници на царството,обещано от Него на ония,които Го обичат?

 4. Грешник каза:

  Какво значение има народната воля. Важна е тази на управляващите, нали за това сме ги избрали, за да бъде тяхната воля. Но тяхната воля е временна и скоро ще свърши, а волята на нашия Отец Небесен е вечна! Амин.

 5. Ангел Небесен каза:

  Питали ги българите за уравнението на Шрьодингер и те взели, че се изказали компетентно. Ако не беше жалко, щеше да бъде смешно.

  „…одобрението към тази политика е най-високо в групата с най-ниско образованите..“ – това обяснява всичко, коментарите са излишни; но все пак възниква въпроса, какво са разбирали анкетиращите под предмета „Религия“, изобщо как е представен пред запитваните въвеждането на подобен предмет? Абе, важно е да се стъкмява нещо, кой ти гледа такива подробности.

  Ако трябва и Бог ще се подчини на статистиката, къде ще ходи!!!!

 6. portos каза:

  ЦИТАТ от Ангел Небесен:

  „…одобрението към тази политика е най-високо в групата с най-ниско образованите..“

  Два Автоцитата:

  „Да, уж ратуват за свобода на съвестта, а въвеждат светски държавен тоталитаризъм, за да се разправят с всяка мирогледна конкуренция.“ (Време за Църква, време за Събиране)

  „Но за мен е повече от ясно, че настоящия бунт срещу светото е „бунтът на масите” срещу всяка сянка на аристократичност – духовните плебеи жадуват еманципация от добродетелта, бягат в „колективна отговорност”, където да скрият личната си безотговорност.“ (Държавата на проститутките

  „… не свободата, а деспотизмът може да съществува без вяра… как може да се самоуправлява един народ, ако не се подчинява на Бога?…” (Алексис дьо Токвил)

  Карл Густав Юнг говори точно затова – бягството от свободата при съвремената псевдо-демокрация. И по-точно опита на олигархията да се скрие зад медийно-формирана „народна воля“. Как няма да се стигне до твърдения от типа – „Ама това са вижданията на по-слабо образованите’, когато се забоде в очите разминаването между волята на народа и медийната агресия.

  Да влезе Ортега-и-Гасет, за да нарече някой нещата с истинските им имена.