Икона на св. Димитрий Басарбовски с частица от св. Мощи на Преподобния пристига в България


На 26 октомври, празникът на Св. Димитър, у нас пристига румънска делегация с иконата на св. Димитрий Басарбовски, съобщиха за Православие България от Русенска Св. Митрополия.

По молба на Негово Светейшество Българския патриарх Максим, Блаженейшия патриарх на Румъния Теоктист подарява на Басарбовския манастир икона с образа на св. Димитрий Басарбовски с вградена частица от св. Мощи на Преподобния.

Румънската делегация ще бъде посрещната в 16 ч. на 26 октомври на КПП-Дунав мост. Програмата по посрещането на иконата със св. Мощи ще продължи в Катедралния храм “Св. Троица”, Русе, от 16.30 ч.; в 17.30 делегацията ще отпътува за Басарбовския манастира за празнична вечерня в манастира от 18,00 ч.

Програмата по посрещането на икона с образа на св. Димитрий Басарбовски и частица от св. Мощи на Преподобния ще продължи на 27 октомври 2005 г. с утреня в Басарбовски манастир от 8,30 ч., Св. Литургия от 9,30 ч. и Водосвет.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...