Иконом Стилиян Табаков и проф. Клара Тонева – гости в „Живото слово“Тази вечер, 16 март, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

Във втората седмица на Великия пост темите са повече от интересни.

Първият гост днес ще е иконом Стилиян Табаков, предстоятел на столичния храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ и председател на Поклонническо-просветния център към Софийска света митрополия „Св. Йоан Рилски“. Разговорът с него ще бъде за смисъла на поста, за поклонничеството като пътуваща Църква, както и за светиите на ХХ век.

Следващият гост в студиото ще бъде проф. Клара Тонева – първата жена професор по богословие в България. Тя ще сподели своя поглед върху проблемите на съвременната религиозност, борбата със светския дух и християнското отношение към различния.

Водещ на този брой на предаването ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...