Има ли опасност да се легализира архонтството в Българската църкваТази събота във „Вяра и общество”

Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла? На този философски въпрос дядо Кирил даде своеобразен отговор с новата си лимузина. Допълни го неговият по-млад събрат Пловдивският митрополит Николай, който се оказа апологет на архонтството, иначе отхвърлено официално от Светия Синод като неканонично.

За стремежа на българския висш клир към блясъка и лукса ще говорим тази събота във „Вяра и общество“. Ще ви покажем част от авто-парка на настоящите български архиереи. Ще ви покажем как Христовият кръст може да се апликира върху багажника на луксозно возило. И най-вече ще търсим отговор на въпроса, който провокира с „откровенията”си пловдивският владика – има ли опасност църквата да легализира архонтите? Гости на Горан Благоев са д-р Николай Михайлов, богословът Златина Каравълчева от сайта „Двери на православието” и свещеник Любомир Попов от Варна.

Напомняме ви, че от тази есен „Вяра и общество” вече се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението е в петък /16 декември/ от 14.30. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (11 декември) от 8.45. Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...