Искат сатанизмът да е официална религия у насМоже да харесате още...

43 Отговори

 1. Jessie каза:

  Честна дума, по-голяма глупост не бях чула! Тия луди ли са? Е, че са луди е ясно, ама пък защо и нас ни правят на луди е въпросът?! И знаете ли, както им се присмиваме небрежно, ако за тях се заприказва по медиите, ще установим, че за няколко месеца или година, ще изникнат и техни последователи. Ще се появят от нищото хорица, готови да се самоопределят като „нови сатанисти“, „реални сатанисти“, „искрени сатанисти“ или кой ги знае. И ще претендират, че и дядовците им някога са били такива – така че, в името на човешките им права, да ги оставим да си живеят живота както си знаят… Мдааа такива идеи трябва да се неутрализират още докато са млади и зелени, че после да не плачем… така мисля аз (може би е радикално, но пък се базира върху реален опит) 🙁

 2. G_Metodiev каза:

  Дори разни кретенчета по форуми пишат „устав“ на това движение http://www.friends.bg/index.php?navPage=groups&subPage=view&group_id=417

 3. ... каза:

  5. Приемам да отвърна завинаги очи от поробителския кръст.От овчето послушание и християнското лицемерие.

  eпа то се вижда че тези си искат бой. Трябва да не се приема тази религия. Те са си директно срещу християнството. Ще приемат ли религия с открита омраза към друга?

 4. лъчезар каза:

  Щом и това доживяхме , значи България изживява последните конвулсии на агонията си.Наистина достойна за оплакване е нашата мила България.До там ли стигнахме в чудовщността си? Братя и сестри, нека всички се молим още по-усърдно за скъпото ни Отечество! Плачи, Българийо-от небето те гледат твоите светии и ридаят за твоите чеда!Душата ми се къса от скръб! Как е възможно, това ли е краят!?Моля се да не видят очите ми и това нещо!Никога!

 5. svetlio каза:

  Трябва ли официално да се регистрира една религия, за да забележим богохулниците, които намират християнството овчедушно или може и преди това да се обърне внимание на това.

 6. Jessie каза:

  Ако беше проблем на България, да кажем, че нещо сме превъртели на местна основа и битието ни е било такова…това сме дочакали. Обаче – въпросът е във вселенски мащаб 🙁 едва ли сме го измислили ние. Лошото е, че в световен план хората превъртяха! Ей така – глобално….Освен това, всеки има право да намира християнството за неподходящо за него поради овчедушие или там както са почнали да наричат смирението и другите (за жалост демодирани) добродетели. Това си е въпрос на персонален избор и преди всичко на персонално невежество. Лошото идва когато се спретне някоя такава официална „религия“, дето ти скача на джихад още преди да се е самоосъзнала накъде върви… Сатанисти! Бе тия хептен ли мозък нямат?! Чисто малоумие! (В исторически аспект е доказано, че тия без мозък са най-опасните)

 7. sandi каза:

  Рименчо,а КОЛ в „ДИРНИКА“ нещеш ли бре?

 8. dikovski каза:

  Да казваме, че сатанизъм у нас няма, значи да лъжем! Да го регистрираме като официална религия, значи да се подиграем с българската държавност, с традициите и с историята си! Това значи да се поругаем с паметта на св. цар Борис, св. Йоан Рилски, с паметта на хиляди светци, знайни и незнайни, включително и жертви на комунизма! Но понеже сме правова държава, по-точно някой се опитва да ни убеди в това, някой ще се опита да извлече дивиденти от подобен опит за регистрация. Това не е първия подобен фарс! В края на 90-те законна регистрация получи една от най-опасните и агресивни секти – „Свидетели на Йехова“, а България не можа да защити позициите си на съда в Страсбург. Доколкото знам страната ни изобщо не изпрати представител, който да защити интересите ни. По тази логика няма да се учудим ако утре претенции изявят Сциентолозите или Обединителната „църква“ на Муун.
  Какво очакваме в такъв случай, някой да защити Православието? Има да си чакаме и то много! Дано поне Бог се смили над нас!
  Иначе по думите на академик д-р Тодор Дичев страната ни върви към 9-тия кръг на ада. Да, прав е човекът наистина натам отиваме!

 9. Бедствие каза:

  имат последователи само от опозиционни в момента партии. БСП ще да е много анти-на анти-то про-християнска?
  Или пък да не би да идат избори пак??

 10. orangecounty каза:

  Tia hora triabva da bydat dyrzani v strog tamnichen zatvor do kraia na zhivota si.Ako biaha zhiveli prez Sreadnovekovieto shtiaha da izgoriat na klada!

 11. kostadin каза:

  МАЙЧИЦЕ МИЛИЧКА!!!ЩО ЗА ЛУДОСТ!!!

 12. svetlio каза:

  Всички екстрасенси, Ванги, гледачки на кафе, боб и не знам какви боклуци, спиритисти, извиквачи на мъртви, търсачи на НЛО са осъзнати или не сатанисти. Имам чувството, че в България всеки 10-ти е такъв. В моя квартал, в работата ми, навсякъде има хора, които се занимават с такива „любопитни“ и най-вече „познаващи“ неща. Не мислете, че официалната регистрация променя нещо. Тя само ще ги бележи по-ясно. И сега има организации на екстрасенси и уфолози. Лошото е само, ако има подведени хора от сатанистите, но днешния българин е прекалено светски настроен, за да участва официално в такива организации. Сега всичко се е втурнало да прави пари. Пък и нека и ние направим нещо за ближните.

 13. Teodor каза:

  Братя, ….то ако има последователи и без регистрация си е страшно!
  Балами колкото щеш, но на едно се надявам аз винаги, когато иде реч за сатаната:

  „Да воскреснет Бог и разточатся врази его, и да бежат от лица Его всех ненавидящих Его…..“

  Бог да пази българите!

 14. salahadin каза:

  Това е политическа поръчка на БСП заради евроизборите, целта е да искарат от играта Атака и СДС, тъй като не е ясно на тея избори кой ще победи, а СДС най-дълго не е било във властта, докато Атака – никога. Не коментирам политически платформи, а блъфиращия ход на БСП. Ако говорим истината най-много сатанисти има в БСП, но тях ги наричат „Марксистка платформа“ – лявото крило на БСП, днес през 21 век в България.

 15. geostodii каза:

  Сатанистите наистина се взимат насериозно, защото имат пълни основания за това. В момента в нашата страна има идеални условия за процъфтяване на сатанизма. Та какво не ни е сатанинско сега. Вижте правителството! Какво прави то, за да имаме силна и сигурна държава, в която хората да се чувстват защитени и да знаят, че законите се спазват. По своите действия сегашното ни правителство си е направо сатанинско. Почти съм сигурен, че сатанистите с лекота ще се регистрират, защото държавата ни е „разграден двор“ и в нея може да влезе и да се регистрира всякакво движение, ерес или вероизповедание, което е антибългарско и антидържавно. Примери, колкото искаме. Едва ли някой се съмнява, че сатанизмът вече има доста солидно присъствие в нашето общество. Без да съзнават, много хора са сатанисти като отричат вярата в Бога и като упрекват православието за щяло и нещяло. Разпространението и свободната продажба на дрога навсякъде, високата престъпност, ненаказаността за извършени престъпления, наглостта и безочието на атеистичната пропаганда и опитите да се изместят значимите проблеми на обществото с фалшива реклама на пошли шиу-продукции като ВИП Бладър и тем подобни, това не е ли сатанизъм?

 16. ... каза:

  Хм, лично на мен не би ми пречил да мине покрай мен някой с пентаграма. Но ако се стигне до вербуване на младежи от тези, това ще трябва да се противопостави. Да си зададем въпроса, защо някои биха избрали сатанизма пред християнството. Защото са глупави, разбира се. Е не баш, защото Църквата ни е слаба, едвам се забелязва от обикновения човек. Няма никакви действия които да привлекат с положително. А само отрицателни, хм оня там архонт например, къф шум се дигна… А защо „Свидетелите на Йехова“ са опасна секта? Ами защото имат парите (от чужбина) и ХОДЯТ ПО ДОМОВЕТЕ и раздават онези списания, оговарят събиранията и разни такива. Ето защо са опасни. А наща църква какво прави? Нищо. Па после да седим и да се оплакваме от това че регистрират една или друга религия която е срещу православието. Па ще регистрират, като офицялната, вековната сега нищо не прави. Заслужили сме си го!
  А и все пак в Апокалипсиса си го пише че трябва да дойдат тези времена. Просто всеки да се воаръжи с търпение и да търпи. Може би е дошло и времето на спасяване от книгите, или поне е в един първи стадии. Може би…

 17. dikovski каза:

  По повод последния коментар. Църквата не е слаба, а някои хора умишлено я тъпчат, плюят и се стараят да отнемат авторитета й. Тя прави много, но не всеки има очи да го види! А досаждането по домовете със списания други подобни е една практика, която Православието не може да си позволи. Апостолите не са ходили по домовете да проповядват без покана. Публични проповеди е имало и те за времето си са били нещо нормално. Свидетели на Йехова забраняват кръвопреливане и затова са опасни. А в кои времена живеем и дали са наближили описаните в „Откровението на св. Йоан“ събития, това само Бог знае!

 18. justice каза:

  Ами то само това остава.
  Като прочетете книгите с автор НИКОЛА НИКОЛОВ, ще Ви се изяснят много неща. Впрочем всички други автори преписват неговите произведения както следва: „Световната конспирация“ I и II част, „Новия ред“, „Светът под микроскоп“ и „Тайните протоколи“ . В тях се анализират въпросите и теорията за ЮДЕЙСТВОТО, масонството и сатаната. ТЕЗИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗУЧАВАНИ В БОГОСЛОВСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ.
  Богослов, който не ги е прочел и изучил, не е никакъв богослов. Нека добре се запомни това.

 19. ... каза:

  иамме някои от тях у дома, но не съм знаел че са от таково значение, ще ги подхвана.

 20. dikovski каза:

  В книгите на Никола Николов има много истини, но според академик Тодор Дичев нещата тръгват още от времето на Шумер и Акад, от древния Вавилон. И мисля, че той е прав. Тайните правителства, масонските ложи, да има ги, но и без това целия свят лежи в зло. Опитите ни да го променим ще ударят на камък. Защото злото има подкрепата на властта, но нашата цел не е да спасим света. Ние трябва да спасим себе си, чрез вярата в Бога и делата си. За нас животът не свършва тук и спасението също няма да получи своята пълното на този свят. Христос също не пожела земна власт. Неговото царство не е от този свят. Има много неща, които могат да бъдат взети под внимание, но не абсолютизирайте нищо, нито Никола Николов, нито Тодор Андреев, нито статиите за масоните във в-к „Строго секретно“. Има само една непреходна книга и тя ни казва какво трябва да правим, това е Свещеното писание. Другото са човешки умотворения и всяко от тях носи известна доза субективизъм.
  Колкото до програмата на богословските факултети, запишете се там и вижте какъв дух цари и после тръгнете да ревизирате програмата за обучение!

 21. justice каза:

  Уважаеми г-н dikovski,
  с цялото ми у важениуе към Вас, подобно поведение и Ваши съвети направени към читателите е опасен ПОПУЛИЗАМ.
  1.Всяко живо същество дошло на тоя свят си има своята МИСИЯ и когато му дойде реда по божия воля отива в отвъдното в царството небесно;
  2. Впечатлен съм и дълбоко разтревожен от подобни внушения които отправяте за злото и невъзможността да се противодейства, което обслужва единствено интересите на САТАНАТА;
  3.Помогни си сам, за да ти помогне Господ, нали така г-н dikovski?
  4. Е, как ще стане с туй послание на примиренчество акот апел към обществото?
  5.Не така dikovski, книгите на Н.Николов не само, че трябва да се изучават във факултетите, но стоят и под възглавниците и наред със Свещеното писание бъдат актуално четиво;
  6. Що се касае за в-к „Строго секретно“, оставете тази закачка, тя не върви да я отправяте към човек притежаващ опита и немалките знания за ставащите процеси тук, в региона и по света!

 22. dikovski каза:

  Уважаеми justice, благодаря за уважението към моята скромна особа! Аз също уважавем Вашия опит и знания, но не се опитвайте да сравнявате произведенията на Никола Николов с Библията. Ствава въпрос за два съвсем различни текста. Единият е свещен, а другият не. Аз съм завършил богословие и не обичам да държа книги под възглавницата си, най-малкото защото ми пречат да спя. Библията ми е настолна книга. Книгите не Николов оценявам като полезно и поучително, но не общозадължително четиво. По-скоро бих препоръчал произведенията на някои свети отци. Ако наистина не сте учили никога богословие, не си правете опити да коригирате програмата на факултетите.
  Що се отнася до това дали светът лежи в зло. Мога да Ви цитирам Вашият любим автор, Никола Николов, който казва, че на нас не ни остава нишо освен да кажем. „Ave caesar! Отиващите да умрат те поздравяват!“ За повече информация вижте края на „Световната конспирация“. Начинът Църквата да се бори със злото е да го изобличава и да посочва доброто! Ето това правете и вие. Свещеният текст добре е посочил кое е зло и кое не. И някои неща са очевидни. Освен това на една голяма част от нашите политици не са им необхидими връзки с масоните, за да си преследват своята изгода. Достатъчна им е собствената им жажда за власт и пари.
  Е хайде със здраве!

 23. justice каза:

  Уважаеми г-н dikovski,
  1.Не мога и да си помисля за сравнение между Библията и произведенията на Н.Николов;
  2. Това са ТРУДОВЕ необходими за БОГОСЛОВСКИТЕ среди, полезни в тяхната преподавателска, и друга дейност;
  4. ТЕ са ОСНОВОПОЛАГАЩИ по анализа на САТАНИЗМА, тайните общества, масонство и прочие, които имат за основен враг- ХРИСТИЯНСТВОТО и цел неговото подкопаване;
  5. От това как теоретически е подготвен даден богослов по всичките тези въпроси може да бъде единствено полза ЛИЧНА И ОБЩЕСТВЕНА в устояване на ХРИСТИЯНСТВОТО;
  6. Светът се развива г-н dikovski и не трябва да се залага само на стари щампи, а сме длъжни да отговорим на предизвикателставата адаптивно и реагираме целеустремно и достижимо по запазване устоите на ХРИСТИЯНСТВОТО, с оглед надвиснали над него опасности;
  7. Преди години сметалото, днес компютърът нали така г-н dikovski? Така е и ставащото в човешката природа и психология, те се развиват и трябва да се реагира с оглед настъпили промени?
  8. „Ave caesar! Отиващите да умрат те поздравяват!“ е написано в любимата ми книга – СПАРТАК на излизане на арената в битката за оцеляване, както и всички други гладиатори?;
  9. Това го няма в цитираното произведение, което Ви препоръчвам ;
  10. Напротив в 1-ва част на стр.233 последната четем:
  „Аз обаче си мисля и се надявам, че при по – добра ПРОСВЕТА и ОСВЕДОМЕНОСТ на всеки човек, те ще бъдат отхвърлени от обществото, за да останат само едно черно петно в историята му”! Край на цитата!

 24. dikovski каза:

  Уважаеми justice, явно с Вас говорим на различни езици. Богословието е една древна наука с вековни традиции. Тя постоянно актуализира своите методи на поднасяне на информацията. Библейската археология се ползва от най-съвременните археологически находки, тълкуванието на разказа за сътворението е пречупено през най-новите теории за произхода на света. Аз съм съгласен с необходимостта от развитие във всяка наука. Вие може да препоръчате книгите на Николов на колегите, но това какво ще се изучава в програмата не е Ваша работа. В богословките факултети се изучават дисциплините инославни и нехристиянски изповедания. Те се занимават и със сатанинските общности. Освен това постоянно излиза нова литература по темата, която теолозите следят. Колкото до тайните общества, там нещата нерядко опират до слухове и клюки, които още по-малко имат място в програмата на един ВУЗ.
  Смятам, че е по-важно българското богословие да се придържа към корените и традициите.
  Колкото до връзката на богословието със съвременността, прочетете книгите на йеромонах Серафим Роуз. Не отричам ползата от книгите на Никола Николов. Приведеният по-горе цитат е взет от първото издание на книгата „Световната конспирация“, която съм прочел през 1991 година и липсва в новите преиздадени екземпляри. Тогава още не бяха публикувани следващите книги от поредицата. Чел съм някои от тях, но пак държа на своето, че мястото им не е в учебната програма на теолозите. И не обръщайте това пространство във форум! Ако обичате!

 25. justice каза:

  „Вие може да препоръчате книгите на Николов на колегите, но това какво ще се изучава в програмата не е Ваша работа“.

  1. А, ИСТИНАТА боли нали г-н dikovski;
  2. А, какво направи Христос в храма с търговците ….да го пиша ли?
  3. Не г-н dikovski, ЯСЕН сте като тиган на месечина;
  4. Е, затова защото такива като Вас не искат да се променят, не искат да отчетат настъплението на САТАНИЗМА и водят борба БЕЗКОМПРОМИСНО за туй и нашия Народ е на този хал;
  5. Няма как да е друго щом богослови като Вас са с такова назадничаво мислене и си позволяват да дават оценки на кого била наша или ваша;
  6. Тогава няма защо обществото да се учудва за качеството на БОГОСЛОВСКАТА мисъл щом реагира по такъв болезнен начин на ИСТИНАТА
  7. Вместо трудовете на Н.Николов, поканете тогава новия АРХОНТ да Ви изнесе лекции, може той да Ви е по полезен.Още по вече по медиите наляво и надясно все тръби какъв съвестен християнин бил станал?;
  8.Той вярно има много пари и затова станал толкова праведен за БПЦ, за разлика от милионите доведени до просешка тояга братя и сестри!

 26. dikovski каза:

  Вижте какво, justice, така наречената от Вас истина, не боли. Просто дразни и затова няма смисъл да се занимавам повече с Вас. Не знам, какъв сте, с какво се занимавате всъщност и не ме интресува. Книгите, които споменавате и някои други и тяхното прокламиране в някои от случаите води до зараждане на омраза, а именно тя е в основата на сатанизма. След като съм завършил богословие и са ми преподавали професори – елита на богословската наука, все пак имам право на мнение, какво може да се изучава там. Уверявам Ви че повечето колеги ще бъдат на моето мнение, както и преподавателите.
  Колкото до „архонта“ и неговото място, не съм аз човека, който да съди. Нито пък Вие.
  Помолих да не обръщате пространството под статията във форум, но Вие явно държите да се дрънкате с някого и след като не можете със сатанистите сте избрали мен. Ако целта Ви е да ме оборите, не сте успели. Ако целта Ви е да ме ядосате също не сте.
  Като сте радетел за Православието и враг на сатанизма идете да воювате със сатанистите.
  Ами айде със здраве, младеж! И умната!

 27. justice каза:

  1.Jessie в постинг 2007-04-02 12:56:42 пише, че сатанинските идеи трябва да се неутрализират още докато са млади и зелени, че после да не плачем.
  2. Друг ник в постинг на 2007-04-04 09:06:17 пише: “А защо „Свидетелите на Йехова“ са опасна секта”? Ами защото имат парите (от чужбина) и ходят по домовете и раздават онези списания, уговарят събиранията и разни такива”. и т.н!
  – Читателите са обезпокоени и в същото време обществото бе занимавано с архонт, който медиите представиха едва ли не за новия “месия”?
  – Никой не си направи труда да види “морала” в клуба БИАД. Важни бяха парите, откъде, как и за чия сметка, това без значение. Архонта бе “пречистен”, дядо Галактион негов наставник, чисти като херувимчета? И накрая що да нямаме още един архонт, някойсериозен сатанист, та като ще е гарга, поне да е рошава.
  3. Княз Борис през далечната 864г., жертва 52 фамилии противопоставили се на Христовата вяра ?
  4. На 15 ден от месец Нисан, Христос издъхна на кръста в името на ИСТИНАТА, с обвинение в богохулство против ЙЕХОВА! Съдия от 71 членния Синедрон, Самуил Хакатон е съставиля на известното проклятие против християните, наречено БЛАГОСЛОВЕНИЕ НА БЕЗБОЖНИЦИТЕ (Birchdth Hamminin).
  – Книгите на Николов всявали омраза, за разлика от книгата на Самуил Хакатон, която ни обрекла във вечна „обич”.
  -Центъра за религиозни изследвания и консултации “Св. Кирил и Методий” – София е много полезен, но той е капка в морето.

  БОГ да ни е на помощ!

 28. dikovski каза:

  На Вас най-голямата помощ, която би могъл да Ви окаже Бог, е да Ви научи малко на християнско смирение! Защото имате нужда. Христос можеше с една дума да помете враговете Си, но не го направи. Защо Вие не последвате Неговия пример? Защо Вие не се жертвате? Или по-лесно е да изтъкваш колко си мъдър и колко знаеш!
  Диспутът ми с Вас беше, по въпроса за програмата на богословските факултети, където не Ви е работа да се бъркате. А това, кой и какво е правил срещу християнството, че свалете правителството де! Или идете намерете убийците на йеромонах Паладий! Или убедете властниците, че децата имат нужда от християнски морал! То не е като да се дрънкаш по сайтовете и форумите, иска доста повече усилия.
  Айде със здраве, малкия! И умната!

 29. justice каза:

  Браво г-н dikovski. Ашколсун машшалах би Ви рекнал Сокол ефенди. Ако прочете този постинг, мед ще капе на душата му.
  Не бъркайте християнското смирение с гражданското поведение, чийто морал трябва да е противовес на отрицателните явления в обществото. Не смесвайте понятията за да отклоните в погрешна посока темата и манипулирате наблюдаващите вляво нико-ове.
  Значи АЗ да съм се жертвал добре, а къде се виждате Вие г-н dikovski. До полата на жена си ли? Не претендирам да съм мъдър, но съм безкомпромисен към дървени философи. Значи АЗ да сваля правителството, а Вие къде шъ сте в цялата тази схема да речем? Пак ли зад гръбче в сянка. Друг да обере калая евентуално А? Какви герои бе, как7.ви борци за демокрация, да не повярваш. Как хитро го мушнахте…да свали…? Добре и после кого ще сложим да управлява? Такива като Вас ли, де само дрънкат глупости по форума и грам аналитичност няма. Я, след като такива известни професори сте слушали ще ни кажете ли нещо по вече за (Birchdth Hamminin) или пак ще отклоняваме в друга посока? Мълчите щото, а сте отворили устата по таз тема, а Ви е изстинало мястото. Онез със шестограмата не се шегуват нали г-н dikovski. Освен това да си ПРОФЕСИОНАЛ – АНАЛИЗАТОР, това не е лъжица за всяка уста. Това е цяла наука, години къртовски труд, четене и най важното вътрешна потребност плюс дар божи! И накрая да се надявам, че няма да ревете на администратора и г-жа Презвитера Екатерина за филтър на IP-адреса. Бъдете жив и здрав г-н dikovski.

 30. dikovski каза:

  Това силно емоционално момченце, пак не ме разбра. Понеже, малкия, аз съм човек с богословско образование се ползвам от единственото оръжие, което ми позволява засега вярата – словото. Може би щях да Ви дам насочващи линкове, за да видите, с какво точно се занимавам и как водя борба в защита на Православието, но Вие с поведението ме държите далеч от себе си, така че докато общуваме на този тон, не мога да Ви кажа какво съм готов да направя за вярата и Църквата. Точно тук не искам да изтъквам какво съм готов и какво не съм готов да направя, защото ще звучи като самохвалство. Освен това, за Ваше сведение не съм женен. После Христос е казал: преди да посегнеш да извадиш сламката от окото на ближния си, да погледнеш гредата в своето! Християнските мъченици не хванаха меча, за да се бият с римския император, но победиха със силния си дух, върху техните мощи и саможертва бе изградена християнската Църква, за която Христос каза, че портите адови няма да и надделеят. Мога да Ви кажа и пиша много, но не виждам смисъл. А колкото до дървените философи, именно Вие, ми пишете разни точки, че първо, че второ, че трето и прочее. Това Вашето по-прилича на философска концепция и то точно дървена. За повече сведения по темата християнска философия се обърнете към професор А. Хубанчев, мой преподавател от университета.
  И помолих да престанете да се занимавате с мен, а да отидете да се занимавате със сатанистите и с истинските виновници за хала на който живеем.
  Бъдете жив и здрав и Вие!

 31. justice каза:

  Г-н dikovski,
  предупредих, че съм ПРОФЕСОНАЛ-АНАЛИЗАТОР, въпреки хулите на един или друг.
  1. Вие ПРЪВ хвърлихте ръкавицата за интелектуален дуел в името на ИСТИНАТА, за да се покажете колко сте умен, а другите прости;
  2. Хванал съм Ви в интелектуална хватка, сега сте партери как булдока моя е ВОЛЯТА кога да ви пусна.
  3. Не съм Ви карал насила и това е за урок да Ви науча, никога непремерено да не се хвърляйте в битка – НЕПОДГОТВЕН, за срам на колегите богослови и богословките между другото някои с Джокондова красота?;
  4. Е, в такъв случай щом не сте семеен, до полата на приятелката си , то е едно и също;
  5. Що се касае, че съм емоционално момченце, това е доста ладсателно, а в живато съм получавал все удари и за това обстоятелство Ви БЛАГОДАРЯ;
  6. „Емоционалностата”, когато е непорочна е красив белег, разкриващ дълбочината на човешката душа, неудържимия пулс на сърцето и желанието за жертвопригодност в името на добро дело?;
  7. Оставям квалификациите по мой адрес настрани, въпреки поредната нанесена рана и бих желал да отговорите няма да Ви оставя за това което писах а именно:
  8. На 15 ден от месец Нисан, Христос издъхна на кръста в името на ИСТИНАТА, с обвинение в богохулство против ЙЕХОВА! Съдията Самуил Хакатон е съставиля на известното проклятие против християните, наречено БЛАГОСЛОВЕНИЕ НА БЕЗБОЖНИЦИТЕ (Birchdth Hamminin).
  – Книгите на Николов всявали омраза, а книгата (Birchdth Hamminin) в какво ни е обрекла. Чакам анализ ако обичате…
  Жив и здрав.

 32. dikovski каза:

  След като се постарах на достъпен език да Ви изясня, че не Ви е работа да се бъркате в програмата на богословските факултети, се надявах да разберете, че не искам да си губя ценното време във безсмислени словесни двубои с някакъв самохвалко, който се смята за професионал-анализатор, че и с главни букви на това отгоре.
  Изобщо не се чувствам хванат в партер и с голяма досада все още проявявам търпение и Ви обръщам внимание. Друг колега на мое място щеше да Ви напсува и да Ви прати да ловите мухи. На мен не ми го позволява възрастта, образованието и заглавието на сайта, в който пиша този коментар. Откровено с това високо самочувствие това си търсите. Фактът, че оценявате колежките по външен вид, красноречиво говори на какво ниво е Вашата християнска етика. Всеки Ваш следващ коментар ще го тълкувам като излизане на пяна от устата на човек обхванат от неудържим бяс, защото Вие именно по подобен начин се пените. Ами намерете си един мъдър духовен наставник и поверете душата си в ръцете му! Защото се опитвате да вървите сам в духовна пустиня и по тази причина се спъвате и падате и се лутате без ориентир. Вие не сте момченце, но в духовно отношение сте младенец, който си въобразява, че може да промени света. Засега все още не съм чувал за професия „анализатор“, а едно от тълкуванията на това понятие е доста цинично. Освен това напомням, че това място не е форум. Следващите Ваши коментари, ако има такива, ясно ще определят Вашата духовна незрялост и нездравост.
  Хайде със здраве!

 33. justice каза:

  Във ваш постинг 2007-04-02 18:49:05 – „Това не е първия подобен фарс” вие пишете!
  ”… Дано поне Бог се смили над нас! Иначе по думите на академик д-р Тодор Дичев страната ни върви към 9-тия кръг на ада. Да, прав е човекът наистина натам отиваме” и т.н!
  1.В С.К- част 2, Н.Николов прави анализ „Sabbdth Gentitle Cattle;
  2.Няма да обяснявам сега какво значи това, но академик ТОДОР ДИЧЕВ в издадените от него книги на руски език подробносе спира на това явление и действието му върху обществото;
  3. В този смиъл Т.Дичев вижда и 9-те кръга на ада г- н dikovski. Ама Вие не се учите отопита, съветите ми и знанията, а напротив какъв голям борец сте, колко ценен, прикакви професори, де има една поговорка – умря циганката да го хвали, че и Вашта работа;
  4.Предупредих Ви, захапката е много бавна, интелектуално смъртоносна, продължаваща захвата и мятането Ви наляво и надясно с квалификации, още по вече Ви прави по неадекватен?!
  5.Приемете го като приятелски съвет;
  6. А сега на въпроса, който продължавате заради шубето от евентуални действия на ” шестограмите” да МЪЛЧИТЕ:
  „Съдник на ХРИСТОС – Самуил Хакатон е съставиля на известното проклятие против християните, наречено БЛАГОСЛОВЕНИЕ НА БЕЗБОЖНИЦИТЕ (Birchdth Hamminin).
  – Книгите на Николов всявали омраза, а книгата (Birchdth Hamminin) в какво ни е обрекла”. Впрочем, ако Ви е СТРАХ за местото признайте, че отказвате коментар на въпроса! Оставете квалификациите.
  Жив и здрав.

 34. dikovski каза:

  Вие ме държите в захват? Леле ще си умра от смях! Първо, ако сте забелязали, аз не споря с Вас по темата за масоните, евреите и книгите на Никола Николов. Аз просто направих необходимото да защитя богословската наука от един нахакан дървен философ.
  А по тези теми изобщо няма да се занимавам с Вас. Потвърдихте, мнението ми. И престанете да се пените! А що се отнася до това, че сте професионален анализатор на този линк ще се запознаете със смисъла на понятието анализатор. Тази възможност ще имат и читателите на материала.
  http://vicove.com/list_vic_open.php?id=13294&listtype=&catid=1
  Не исках да бъда груб, но Вие си го изпросихте. Айде сега на бати анализаторчето да ходите някъде другаде да си вършите анализаторската работа. И да не се зачесвате с богословската наука, щото тя стои доста над Вашата дървена философия.
  Не ми се беше случвало да споря с анализатор, че и професионален при това. Ако всички анализатори са като Вас, горко на цялата Ви анализаторска наука! Ха-ха-ха! Ама че смях ще падне: Професионален анализатор. Призовавам всички читатели на тези писания да проверят значението на думата „анализатор“ на този линк. За да не ставам циничен тук.
  Хайде моето момче, да ходиш някъде да си гледаш работата! Щото колкото и да си чел, не ти достигат някои много важни неща. Едното от което е духовен опит.

 35. dikovski каза:

  Ами то всеки който почне да празнослови по форумите, си въобразява, че по-умен от него няма. И на всичко отгоре, смята, че другите са длъжни да се занимават с него, да му четат простотиите, да се съобразяват с него, да му отговарят. Оплачете се ако искате на арменския поп! Проблемът си е Ваш. Достатъчно ясно Ви обясних, че Никола Николов няма място в програмата на богословските факултети. А що се отнася до останалото, това са книги, които всеки ще избере дали да прочете и дали не. Професионалните историци гледат доста скептично на творбите на Николов. И имат право. Богословската наука има своите традиции и се е постарала да се актуализира. Ако искате да се дрънкате с някого за ролята на масоните и на незнам си кой още в световната история, намерети си друго място!
  И пак Ви напомням, че мястото е за коментари по статията! В нея се говори за сатанизма, а не за масонството. В интервюто си по „Дарик“ радио въпросният „пастор“ също не казва нищо за масони. А на Вас откъде Ви хрумна да ги включите в коментарите си не съм много наясно.
  Понеже си въобразявате, че ме държите в захват, ще Ви кажа, че съвсем спокойно си ходя и си върша работата, а по Вашите въпроси и през ум не ми е минавало да споря! Айде сега, на бати философчето, да ме оставите на мира и да не ме карате да ставам груб! Намирам спора за безсмислен.Не е луд тоя дето изяжда зелника, а тоя дето му го дава. Нали? Е аз няма да споря с Вас и ако си въобразите, че сте победил, то ще е срещу въображаем противник!Айде чао!

 36. justice каза:

  Уважаеми г-н г-н dikovski,
  нямам нищо лично към Вас и Виждам как се мятате в собствения си капан на професионално високомерие щракнат от самия Вас. Реших да накажа, това Високомерие, защото си позволихте да бъдете необосновано критичен към един или друг ник във форума, като крайна инстанция на „ИСТИНАТА”, а всъщност останал в лоното на старите щампи не осъзнавате, че сте изостанал и не сте в крак с времето. Това обстоятелство не е относимо само за Вас но и не малко такива като Вас. С такъв вид разбирания ставате лесна интелектуална жертва при среща с подготвен и познаващ материята опонент. Не се сърдете, добронамерено Ви го кзавам.
  1. Нагазихте в дълбоки води г-н dikovski, но който влиза в гората трябва да знае, че може и срещне и мечка;
  2. Искахте калинки да Ви изскачат насреща, но не допускахте, че може да има и предизвикателство;
  3. Изкарахте ме какъв ли не, даже с ниска християнска етика. Не дай си боже, ако бях пред прекрасното художествено творение МОНА ЛИЗА с оня интересен загадъчен поглед и послание;
  4. Сега убедихте ли се какво значи нарушаване на вътрешния мир;
  5. В 20:54:57, 21:05:56, вътрешно напрежение в 21:24:40 вече лично съобщение. Кой се СТРАХУВА от ИСТИНАТА и ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ двубой;
  5. Не пускам съобщението за да не Ви сторят THE SHABEZ GOI лошото;
  6. Оставям Ви в собствения мир и бъдете по снизходителен към други мнения;
  7. Тежък е КРЪСТА на ИСТИНАТА!
  Бъдете жив и здрав!

 37. dikovski каза:

  Понеже не искам да ставам груб спирам до тук. По темата сатанизъм лично аз мога да препоръчам други четива, които нямат нищо общо с повдигнатата от Вас ни в клин ни в ръкав тема за масоните. Като теолог препоръчвам на читателите книгите „Жрица на сатаната (преживяно в черната секта)“, от Розали Ф. и „Завръщане от ада (в сатанинската секта)“ от Лукас. Имената на авторите са анонимни по обясними причини. Там става въпрос за ритуални убийства (включително и на човек), групови сексуални оргии, съкрална проституция и други подобни. Това е свързано с темата сатанизъм и понеже продължавате да си въобразявате, че сте победител, оставям на читателите да преценят кой от нас се е придържал към темата. С лично съобщение съм Ви предупредил, а се опитах и тук да Ви накарам да оставите богословието на богословите и на хората, които търсят спасение. Вие явно не искате да ме разберете. Освен това, не се страхувам, особено от такива като Вас дето обичат да се препират. Просто ги оставям да спорят със себе си. Това е най-верния начин.
  Хайде, анализаторчето ми, бъдете жив и здрав и Вие!

 38. justice каза:

  Уважаеми читатели/богослови/,
  темата е изключително интересна и само дълбокото познаване на тази материя, чрез обследване на световния научен принос би могло да Ви бъде полезно в практиката и в помощ на правилно взети решения в професионалната Ви дейност;
  1.Обръщам внимание, че САТАНИЗМА е демоничен ПРИНЦИП, способен да изкриви , изкористи и обърка намеренията на хората попаднали под това влияние;
  2.САТАНИЗМА има за учение обстоятелството и претендира да притежава ФАНТАСТИЧНАТА сила по използване на природния свят;
  3.Фундамента/основата / на градежа на сатанизма са мафиите, тайните обществени организации и МАСОНСТВОТО;
  4. Следователно те са скачени съдове, тоест една от формите на проявление на САТАНИЗМА е МАСОНСТВОТО- масонски ложи от най различен вид и същност;
  5.Опита да бъде отдалено масонството от сатанизма е всъщност опит да бъде заблудено, манипулирано обществото поради слаба теоретична подготовка или с користни интереси;
  6.КОЛОС и световен принос в разкриването на САТАНИЗМА и практическите му проявления в най различен аспект притежава най вече академик Н.нИКОЛОВ.
  7. В по голямата си част другите автори го преписват и преекспонират, а някои и лъжат, ясно защо;
  8.Богословите имали и „АНГЕЛИ“ пазители, бдящи да не би да се зарази мисленето с друго виждане и аргументи;
  9.Схоластици винаги е имало, има и ще има и занапред;
  10.Човешкия прогрес обаче е показал, че никой не е успял да заведе дело и спечели срещу мълнията и ИСТИНАТА такава каквато е !

 39. dikovski каза:

  Ей малкия, станахте досаден! Когато прочетете книгите, които аз препоръчах, ще разберете какво точно имам предвид. Колкото до това дали масонството е сатанизъм – възможно е и да сте прав, но това никой не може да докаже научно и който каже, че знае какво е масонство, той лъже себе си, а се опитва да заблуди и другите. Само един масон може убедително да знае какво е масонство и той го познава до степента, в която е посветен. Ако говорим за различните форми на сатанизма, атеизмът е също един вид сатанизъм. Тук става въпрос за „класичеката“ форма – преклонение пред сатаната, пред луцифер или както го наричат там, за незаконно прилагана хипноза и други методи характерни за сектите. И аз се постарах да се придържам към тази тема, в защита на богословието от нападки. Колкото до истината, която Вие търсите, прочетете Свещеното писание, преповторете си няколко пъти думите на Христос: „Ego sum via, et veritas, et vita!“ (Аз съм пътят, и истината, и животът!“ Умишлено не поставям откъде е взет цитатът, за да си го намерите сам. И дано разберете, че начинът да се противодейства на сатанизма, атеизма, масонството и прочее антихристиянски общества и учения е силно Православие. Ще Ви отговоря с думите на митрополит Климент, станали емблематични: „Има Православие у нас има и български народ, няма Православие, няма български народ!“ Ето това е ИСТИНАТА! Поне за мен и за моите съмишленици, а Вие си я търсете някъде на друго място. на друго място си търсете слушатели и опоненти!
  Айде Чао!

 40. iliana каза:

  ако искате да продължите този разговор, моля да използвате форума за това.

 41. justice каза:

  Уважаема iliana,
  с цялото ми уважение към Вас държа да подчертая, че така наречения спор с г-н dikovski ПРИКЛЮЧИ.
  1.Опитах няколко пъти да се отговори за известното проклятие против християните, наречено БЛАГОСЛОВЕНИЕ НА БЕЗБОЖНИЦИТЕ (Birchdth Hamminin);
  2. Също конкретно относно „Sabbаth Gentitle Cattle но това не стана;
  3.Това са опасни ТЕМИ от които се бяга като дявол от тамян;
  4. Най лесно е квалификации и хлъзгане по принцип но не и по същество;
  5. Разговор се прави между знаещи проблематиката хора, а не с персони заучили клишета и само ги въртят на чакрък и нищо полезно;
  6. Така, че професионален РАЗГОВОР отсъстваше, имаше квалификации и недай се боже да сте богословска колежка. Тежко ми сега щом се заглеждал само външно?! А така, лош морал….?!
  Бъдете жива и здрава!

  (Birchdth Hamminin

 42. dikovski каза:

  Христос воскресе!
  Уважаема iliana, моля да ме извините, че се оставих да бъда въвлечен в този безсмислен диспут и пространството под материала да се превърне във форум. Поднасям извиненията си на екипа и на читателите. Ако проследите писаното по-горе, ще видите, че не горя от желание да споря и го праявя в защита на богословската наука, която е смисълът на живота ми.
  Благодаря за поканата да дискутирам във форума!
  Нека Бог Ви благослови със здраве и успех!

 43. justice каза:

  Понеже котка на гръб не пада, съгласен ли е еипа на pravoslavie.bg в зала да бъде проведен пряк видео разговор с г-н dikovski и предаван по канала чрез включване и на богослови и читатели по въпросите за християнството и САТАНИЗМА.Двама един срещу друг, щом толкова се перчи, че ги разбира нещата. Тогава нека съдбата отсече кой колко е готов да защити богословската наука, интересите на обществото и борбата срещу сектите. Готов ли е г-н dikovski на това изпитание.