Йеромонах Анатолий Берестов ще участва в автопробег под мотото „Вяра срещу дрога”


Източник: Обществен комитет „Православни ценности“

На 20 и 21 юли ще се проведе автопробег Варна – Шумен – Велико Търново – София с участието на йеромонах Анатолий Берестов, духовници от Варненска и Великопреславска св. митрополия, бивши наркозависими младежи и родители на зависими младежи под мотото „Вяра срещу дрога”.

По този повод на 18 юли (вторник) от 13:30 часа в Духовно просветния център при храм “Св. Архангел Михаил” на ул. “27 юли” № 9 (бивш музей на Възраждането) ще се проведе пресконференция с участието на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил и йеромонах Анатолий Берестов от Руската православна църква.

Йеромонах Анатолий Берeстов е доктор на медицинските науки. До 1995 г. е професор в катедрата по детска невропатология в Руския държавен медицински институт, и е ръководител на рехабилитационен център за инвалиди, болни от детски паралич. От 1996 г. с благословението на Московския и на цяла Русия патриарх Алексий създава Православния център за духовно обгрижване на лица пострадали от псевдорелигиозни организации и зависими от наркотици „Св. Йоан Кронщадски”. В центъра заедно работят свещеници, лекари, психиатри, психолози и бивши зависими младежи.

Йеромонах Анатолий Берестов посещава за трети път Варненска и Великопреславска епархия.

Варненска и Великопреславска св. митрополия е издала две книги на йеромонах Анатолий: “Духовните основи на наркоманията” и “Да се завърнеш към живота”.

От пресцентъра на Обществен комитет “Православни ценности”
към Варненска и Великопреславска св. Митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...