Кампания в подкрепа на пострадалите жители на наводните села в Карловско



 От първите дни след наводненията  учениците и студентите, членове на младежката организация Клуб Родолюбие и отечествознание – София, посещават периодично карловските села Слатина, Богдан и Каравелово, за да помогнат в почистването им. Със събрани средства  на доброволците са закупени и раздадени 800 литра бутилирана вода за хората по селата. Сега членовете на клуба организират благотворителна кампания, чрез която се надяват повече хора да се включат в подкрепа на пострадалите жители на селата. Предлагат и съдействие за закупуване и транспортиране на дарения. Публикуваме апела на председателя на клуба, Владимир Чешмеджиев:

 

Припомняме на всички, че трагедията за засегнатите от наводненията в карловски села не е приключила. Щетите са огромни и възстановяването им ще отнеме години. Много хора са обезверени, защото са загубили значителна част от имуществото си. Особено тежко е положението на тези, които са изгубили селскостопанските си животни. Много трудно е и на възрастните,  които в някои случаи нямат възможност да си набавят храна и питейна вода, предвид крехкото си здравословно състояние и обстановката с инфраструктурата в селата.

Призоваваме тези, които имат възможност да се присъединят към кампанията, лично да посетят селата и да помогнат чрез физически труд в разчистването на домовете на хората. Нужно е и дарение на питейна вода, особено в село Каравелово, като е важно да се има предвид, че за по-възрастните хора е непосилно пренасянето и ползването на 10–литровите туби, осигурени от дарители в общините. По възожност нека да се закупуват бутилки от литър и половина.

Необходима е и храна, тъй като по-възрастните хора нямат възможност да пътуват, за да си набавят, а никой не е подсигурил да им бъде доставена. Разчита се на личната инициатива на съседите да оказват помощ.

В идните седмици клуб Родолюбие и отечествознание ще продължи да подпомага бедстващите. Ако нямате възможност да пътувате до там, но искате да помогнете, може да се свържете с нас и да предоставите продукти или средства за закупуване на продукти, които ние да разпространим сред местните хора в нужда.

Потърсете ни на телефон 0889394712 или посетете страницата във Фейсбук (Клуб „Родолюбие и отечествознание”).

 

Владимир Чешмеджиев,

Председател и основател на Клуб „Родолюбие и отечествознание”

Снимки: архив на клуба

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...