Книга на К. С. Луис на български


Нова книга на българския книжен пазар ще зарадва всички християни, които обичат художествената литература. Издателство Сиела издаде книгата на К. С. Луис "Переландра" – един истински съвременен духовен фантастичен роман.

К. С. Луис е един от най-големите християнски апологети на 20-ти век. Обичан и ценен от християните от всички деноминации, той става известен най-вече с детската си сага за приказната страна Нарния, наскоро филмирана. Много от апологетичните му произведения – "Писмата на Душевадеца", "Застигнат от радостта", "Обикновено християнство" и др. са сред класиката на "въведителните четива" към християнската вяра за съвременния човек.

"Переландра" е роман от трилогия, която започва с "Отвъд безмълвната планета", издадена преди години на български и с отдавна изчерпан тираж. Трилогията разказва за християнина Рансъм и неговите космически пътешествия до Венера и Марс и за битката между светлите ангели и демона, който владее нашата планета. Преводът на "Переландра" е дело на Любомир Николов, познат на българския читател с блестящия си превод на друга една класика – "Властелинът на пръстените".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...