Книга на К. С. Луис на български

Нова книга на българския книжен пазар ще зарадва всички християни, които обичат художествената литература. Издателство Сиела издаде книгата на К. С. Луис "Переландра" – един истински съвременен духовен фантастичен роман.

К. С. Луис е един от най-големите християнски апологети на 20-ти век. Обичан и ценен от християните от всички деноминации, той става известен най-вече с детската си сага за приказната страна Нарния, наскоро филмирана. Много от апологетичните му произведения – "Писмата на Душевадеца", "Застигнат от радостта", "Обикновено християнство" и др. са сред класиката на "въведителните четива" към християнската вяра за съвременния човек.

"Переландра" е роман от трилогия, която започва с "Отвъд безмълвната планета", издадена преди години на български и с отдавна изчерпан тираж. Трилогията разказва за християнина Рансъм и неговите космически пътешествия до Венера и Марс и за битката между светлите ангели и демона, който владее нашата планета. Преводът на "Переландра" е дело на Любомир Николов, познат на българския читател с блестящия си превод на друга една класика – "Властелинът на пръстените".

 

Коментари

коментара

Близки теми:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 20 =

*