Концерт на деца от неделните православни училищаИзточник: Вестник Нов живот

Концерт в Дома на културата в Кърджали вчера са изнесли деца от неделните православни училища от девическия манастир в Калофер и от Родопското православно средище “Успение Богородично” в кърджалийския квартал “Гледка”. Участниците са очаквали Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай да дойде и да благослови децата.

Владиката обаче не дошъл, поради независещи от него причини, е съобщил отец Боян Саръев. При първа възможност ще дойда в Кърджали, за да благословя децата, казал дядо Николай на отец Саръев.

Децата от кърджалийското неделно училище са представили песнопения от светата Златоустова литургия. Класическа музика в изпълнение на роял от Надя Митева и участие на гостите от Калофер с детски християнски песни и стихотворения са били още част от програмата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...