Копие на иконата на Св. Богородица – Бачковска ще бъде изложено за поклонение в храмове в КюстендилскоКопие на чудотворната икона на Св. Богородица – Бачковска ще бъде изложено за поклонение в няколко храма на Кюстендилската духовна околия в дните от 1 август до 15 август, когато се почита Успение Богородично – обявиха от Архиерейското наместничество.

Изготвена е програма за всеки ден, в който иконата ще гостува и в храмоветe на няколко села, което се прави за първи път.

За Богородичния пост, който започна от 1 август и предхожда празника Успение Богородично, в храмовете в Кюстендилско ще бъде отслужван канон към Света Богородица.

За по-усилено моление на християните към Божията Майка за благословение на жителите по населени места, където ще се отслужват богослужебните последования, ще бъде носена икона за поклонение, копие на Чудотворната икона на Света Богородица – Бачковска, която е дар на архиерейското наместничество и се съхранява в храма „Свети Димитър Солунски“ в Кюстендил.

По изготвената програма за вечерните богослужения иконата ще бъде изложена най-напред в централния храм „Успение Богородично“ в Кюстендил, след това в Кюстендилските храмове „Свети Великомъченик Мина“ и „Свети Великомъченик Димитър“ в Кюстендил, както и в храма „Света Петка“ в Невестино, осветен преди по-малко от месец, в храма „Успение Богородично“ в Трекляно, в храма „Успение Богородично“ в Ръждавица, в храма „Покров Богородичен“ в село Слокощица и в храма „Успение Богородично“ в Кюстендил, където ще бъде организирана и тържествена вечерня с петохлебие.

 

Източник: БНР

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...