Крадци са нахлули в Роженския манастир, за да търсят „скрито съкровище“



При снощния опит за грабеж в Роженския манастир игумен, който е бил в този момент в светата обител, замествайки своя събрат, е бил завързан от четирима нападатели, докато други двама пазели на входа. След което крадците започнали да копаят с кирки в една от стените на манастира, но скоро избягали. Предположенията са, че са търсили скрито съкровище.

Няма информация, че нещо от манастира – пари от касата, църковна утвар или икони, е изчезнало, освен мобилния телефон на отеца, който е бил взет от нападателите.

Духовникът е в добро физическо състояние, но все още се възстановява от преживения шок, съобщи Нова телевизия тази сутрин.

От записи на камерите се установява, че нападателите са били в Роженския манастир и преди няколко дни, когато са разпитвали кога затваря светата обител.

От канцеларията на Неврокопската света митрополия бе публикувано съобщение във връзка със случая, в което се казва: „С болка и тревога съобщаваме, че на 18.09.2018 г. вечерта бе извършено нападение над Роженския манастир „Св. Рождество Богородично“ и е оказано физическо насилие над духовно лице в манастира от група неизвестни засега извършители. В момента се провеждат следствени действия от компетентните органи, поради което достъпът до манастира днес ще бъде ограничен за неопределено време„.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...