Литийно шествие в чест на св. Николай СофийскиLitiaНа 17 май (вторник) честваме св. Николай Софийски. В навечерието на празника, на 16 май (понеделник) ще бъде отслужена архиерейска вечерня, посветена на светеца. Тя ще бъде предстоявана от Негово Преосвещенство Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит.

По установена вече традиция по време на вечерното богослужение ще се извърши литийно шествие до лобното място на мъченика, като тържествено се пренася и частица от неговите свети мощи. Начало на вечернята е 18 ч.

В празничния 17 май св. Литургия ще бъде възглавена от софийския викарий – еп. Григорий и ще бъде в съслужение със столично духовенство.

Начало на литургията – 9 ч.

 

Източник: mitropolia-sofia.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...