Литургия за обновлението на варненския храм “Св. Петка”Източник: Православни ценности

На 04. 06. 2006 г., от 9: 00 часа Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще отслужи св. литургия и богослужебния чин на обновление в храм “Св. Петка” – гр. Варна.

За две години в храм “Св. Петка” се извърши пълна реставрация на стенописите, направени бяха нови свещници с отдушници, подменени бяха някои от полилеите, изградена е нова ел. инсталация и има пълна газификация на храмовото пространство и прилежащата административна сграда и други ремонтни дейности. Всичко това е факт благодарение на даренията на много християни и частни фирми.

Тази година се навършват 100 години от построяването на храм “Св. Петка”. Тържественото честване на годишнината ще бъде на 14 октомври, когато е и храмовия празник.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...