Международна конференция на тема „Физика и теология – вчера и днес“ се провежда в Пловдивския университет



От 20 до 22 юни в Пловдивския университет се провежда Международна научна конференция на тема: „Физика и теология – вчера и днес“. Според организаторите целта на форума е да предизвика научна дискусия за ролята на физиката и другите природни науки в развитието на философските и теологическите възгледи.

Интердисциплинарният характер на темата обединява усилията на четири факултета от Пловдивския университет (Физико-технологичен, Философско-исторически, Химически и Юридически) да поканят водещи учени – физици, теолози, философи и хуманитаристи – от България, Швейцария, Германия, Англия, САЩ и Канада за участие в конференцията.

„По време на конференцията ще бъде дадена възможност за дискусии по интригуващи теми за миналото и настоящето на човешкото разбиране за Бога, за възможните срещи и разминавания между точните науки и теологията. Ще се търси посоката към съвместни изследвания и преди всичко – към съотносимо мислене по поставените проблемни въпроси – като един от възможните пътища от противопоставянето на идеи „вчера и днес“ към тяхното сближаване „утре“ , така организаторите анонсират акцентите на научния форум.

Повече информация за програмата и лекторите на конференцията може да видите тук.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...