Митрополит Кирил: Рождество Христово – раждане на Спасителя!Днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ (Лука 2:11)

Възлюбени в Господа братя и сестри,

Тази година празнуваме великата духовна радост от Рождеството на Спасителя за пръв път с чувство на гордост, че от следващата година България ще бъде член на Европейския съюз. Във връзка с това към нашия народ са отправени изисквания за промени в Конституцията и законите за намаляване на престъпността и беззаконието. Тези промени обаче ще помогнат само до някъде, ако ние не променим себе си в положително отношение.

Промяната е възможна само с Божията помощ, ако винаги сме благодарни за това, че Бог не счете за унижение да се въплъти и да изкупи греховете на човечеството, да се стараем да очистим сърцето и душата си от всяка сквернота и да се изпълним с даровете на Св. Дух като "любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание" (Гал. 5:23-24).

Честито Рождество Христово!
Честита Нова година!

† Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил
Рождество Христово, 2006 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...