Митрополит Неофит: Светият Синод не е бил информиран за действията на Старозагорския митрополитМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. toshev2006 каза:

  Жалкото е това, че някойси разиграва останалите,подиграва се, а те нищо не могат да му направят, защото „Гарван гарвану око не вади“. Остава единствено ползата за журналистите, че намират „материал“ да пишат та да ив върви бизнеса и да изкарат някои лев за чужда сметка!

 2. justice каза:

  Тази сутрин по BTV агнешката главичка се яви при Бареката в качеството на АДВОКАТ на МУТРАТА – архонт Слави Бинев. Той дори нападна без да му мигне окото събеседника проф.Огнян Герджиков, държеше му сметка на действията и ОБВИНИ пряко в ефир шефа на вероизповеданията към МС д-р Иван Желев! Въпросния политик, чийто име ме е ГНУС да произнасям, щото не е българин обаче, присъствала на тържеството във Ватикана по архаосването на мутрата Бинев. Арогантен и циничен, нагъл тип, чийто поведение и физиономия е доказателство какви индивиди са влезли в ПАРЛАМЕНТА и защо нищо не върви в РБългария:
  1. Тази отвратителна персона фъфлеше и дрънкаше какви ли не глупости, но не обясни защо точно на СЛАВИ БИНЕВ е оказана тази чест;

  2. Държеше сметка какво папския нунций е правил в НС и какви са били разговорите му със шефа на комисията Герджиков;

  3.Този тип обясняваше как щял да иска оставката на д-р Иван Желев, с една убеденост, която е предпоставка, че има зли СИЛИ които стоят зад него и поддържат този АКТ и ЗЛОДЕЙСТВО;

  4. Направете си извода каква партия е Гергьовден, щом така ревностно защитава МУТРИТЕ и е в толкова близки отношения с тях;

  ПРИЗОВАВАМ д-р Иван Желев да заведе дело за КЛЕВЕТА срещу тоя тип,а проф. Герджиков да поиска от гего ИЗВИНЕНИЕ!
  ПРИЗОВАВАМ цялата църковна общност, богослови, миряни и прочие ТВЪРДО да застанат на ПРИНЦИПНИ ПОЗИЦИИ, а не да мълчат!

  С уважение:
  justice

  24.01.2007г.
  гр.София!

 3. metodiy каза:

  Дядо Галактион да се готви да сложи бялото було ! Единствен той действа в тази БПЦ. Останалото са клевети на хора, които нямат страх от Бога. Този Тихон „Римски“ твърди че в София имало заведения с голи калугерки на мотоциклети ! Подтекст – тези от Синода не си вършат работата и не реагират когато се скверни църквата и служителите й. И Галактион трябва да поздравява такъв човек ?
  Проф. Желев от Дирекцията по Вероизповеданията да се откаже от поста си както се отрече от архонтството си. Много долни клюки пусна в последно време.
  Проф. Герджиков да напусне Комисията по човешките права и вероизповеданията, щом си превишава правата и забърква скандали с папския нунций като говори от негово име.