Митрополит Николай освети затворническия параклис в ПловдивМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Ipodqkon_Psalt V.Stanoev каза:

  На Многая и Благая лета Ваше Високопреосвещенство дядо Николай,нека това поредно от Вас Богоугодно дело да пробуди ума на заспалите зимен сън наши владиците,и те да се сетят и най-после да отворят душите си към благотворителност,и любов към ближните,защото ако не изпълнят тези две най-важни заповеди,няма да изпълнят и Закона Христов,както казва и сам Св.Апостол Павел,а също така да спомагат младите бъдещи кадри (свещеници или монаси)на родната ни БПЦ,да се реализират своевременно,а не да се играят задкулистни игри и бъдещите кадри да се отвръщават от духовенството,и дори и от Църквата,заради духовниците,а колкото се може по бързо да бъдат ръкополагани,за да може жадните ни Църкви и Манастири да се напълнят с духовници,обгрижващи своето поверено паство с варя и любов!

  Ваш брат во Христа Васил.

 2. semo_semkov каза:

  Само дето не се разбира, някой свещеник ще служили при тия затворници, ще им проповядва ли, ще ги назидава ли, ще ги изповядва и причастява ли? Защото доскоро там са се размотавали по думите на един познат двама разколници, които са се възползвали от свободната ниша. Дали ще бъдат прокудени и на тяхното място да дойде каноничен православен свещеник?
  Г-н Станоев, питайте вашия митрополит?

 3. faf каза:

  В тази статия има някаква грешка,или грешката е във “ човечето от снимката“ затворническият параклис в пловдивският затвор съществува от 1999 година.Осветен от Пловдивския митрополит Борис.Свещеникът бе назначен от министерство на правосъдието и благодарение на него духовният живот в този изолиран храм бе на ниво.Как така сега тепърва се освещава храм,назначава се клисар,и прочие глупости.Или човечето от снимката е решило да заличи историята на града.подло но типично за него.Човече скоро иде часа.

 4. Рътеп каза:

  Чудя се Господин Станев, тия двамата злобари с болни амбиции ли са или са прецакани от съдбата, че злобеят така… еййй не мое се спрете – само да плюете знаете бе.
  Какъв час идва бе ФАТ м? И крив и прав да е, налй все пак Бог го е сложил там. Налй и едно листо не пада от дървото без Божия промисъл?! Чудя ви се, понякога разсъждавате толкова плиткоумно!

 5. iliana каза:

  Я, например, на свете лучшей книгой
  Считаю кодекс уголовный наш.

  И если мне неймется и не спится
  Или с похмелья нет на мне лица –
  Открою кодекс на любой странице,
  И не могу, читаю до конца.

 6. p_stefanos каза:

  То така стана и в Александровската болница – изгониха един сърцат разколник и на негово място назначиха каноничен чиновник.
  И нещата заспаха.