Митрополит Симеон: „Горд съм, че съм член на БКП“Може да харесате още...

10 Отговори

 1. Lebovski каза:

  БРаво!! Съвсем откачихме..

 2. Fr Pavel каза:

  През 1996-1997 г. следвах история в Будапеща. Отидох на служба в българската църква и се запознах със Симеон. Той започна да ме убеждава да му стана викарий, но аз категорично отказах, тъй като знаех доста неща за неговото агентурно минало и […]. Той започна да крещи, да заплашва и накрая изсъска, че щял да вдигне телефона и да нареди да ме изключат от университета. Аз му отговорих, че сега са 90-те, а не 50-те години и времето на такива като него отдавна свърши. Тръшнах вратата и никога вече не влязох в тази църква.

 3. Иванов Иван каза:

  А сега член ли е на БСП ?

 4. Lena каза:

  [quote name=“Fr Pavel“] Аз му отговорих, че сега са 90-те, а не 50-те години и времето на такива като него отдавна свърши. [/quote]
  Хубаво сте отвърнали, отче, но за голяма жалост горчивата истина е друга. Дългогодишните плодове на партийната и в частност, на неговата кадрова политика, има дълго време да се разлагат и да смърдят в тази епархия, а може би и в други, но пo-малко. Светският дух и безбожието почти изцяло са я првзели. Неканоничност, униатски стремежи, безпринципност, алчност, разврат, неграмотност, суеверие, простотия, гордост, себепревъзнасяне, подлизурство, фалшификации, лъжа, лицемерие, театралност, доносничество, отмъстелност, заплахи… Това е горчивото наследство. Сигурно има и добри изключения, но и те за да оцелеят тук са длъжни да се нагаждат и да правят компромиси, утвържадайки духа на безпринципност, малодушие и страх за собствената кожа.

 5. Lena каза:

  Дори и да го махнат, за да си измият очите пред обществото как се разчиства това наследство и за колко време? Струва ми се, че един радикален начин е да се ограничи материалния интерес като се махнат прословутите 500 евро на месец или поне заплащането се изравни с това в България, понеже тук и без друго рядко се служи, и всеки някъде работи, не казвам че е лесно. Като няма далавера, който служи, макар и рядко, да го прави за слава Божия. Следващият етап ще са гоненията срещу църквата и тогава вътре ще останат само читавите, дано и ние не се огънем и намерим сили да сме сред тях.

 6. Georgi Traikov каза:

  Гонението над Църквата вече няма да е отвън, от светски управници. Гонението ще бъде от „вътре“, от кадрите, които атеистите са си приготвили, и които са клонирани от своята предателска същност. Доказателството за предателската им същност е портрета, който безжизнено и лукаво ни гледа от заглавието на статията. Нещата са радикални. Нашите земи са били без митрополити дълго време, но с предатели митрополити повече от 5,10 години не са били. А с тези от 60 години Църквата живее разрушавана от вътре. Пази Боже! Ще стои на солея и ще говори за покайния канон на св. Андрей?
  п.п. В Германия след обединението, веднага отвориха всичко, дадоха забрана на тези хора до живот да не се занимават с началнически функции и тръгнаха напред. Сега се разбра, че има 1200 агенти осъдени на затвор и забележи, продължават да осъждат. А тука! Искат ордени да им дадемV

 7. Visarion каза:

  Интересно ЗАЩО този материал не се публикува в клюкарския сайт двери… дали защото другарят Желев е приятел с „Христов“ (Симеон)..? Иначе по клюки и плюване са първи! А сега, тишина….

 8. Visarion каза:

  „Гонението над Църквата вече няма да е отвън, от светски управници. Гонението ще бъде от „вътре“, от кадрите,“

  Друже, ти Апокалипсиса чел ли си? Антихрист очакваш ли да дойде? И като дойде на кафе ли мислиш че ще покани православните християни?

  Ще има световна религия която ще обедини всички други религии. Този процес тече, под формата на икуменизъм, „диалог на мира“, „всички религии се кланят на един бог“. Когато религиите се обединят (а това няма да е далече), тези които откажат ще бъдат жестоко гонени до смърт! Ще бъдат наречени „фанатици“, „терористи“, „фундаметалисти“ и „врагове на мира“… толкова е просто и прозрачно.

  А който казва че няма повече да има открито гонение над християните (православните), отрича Свещеното Писание или не го познава или не е християнин, или не иска да бъде.

 9. Visarion каза:

  И понеже пишеш за Германия, за затвор, „закон“… как разчистили агентите, ти какво, държавата ли искаш в БГ да „изчисти“ агентите от Църквата. Изцяло по светски гледаш и мислиш. Църквата НЕ Е ПАРТИЯ нито държавен орган!

  И не ме разбирай погрешно. Ни най-малко не защитавам или оправдаvaм лукавия Симеон и някои от неговите събратя. Но човек трябва да гледа как по ЦЪРКОВЕН, по nачин да решим този проблем. С църковен разум, не със светски!

 10. Georgi Traikov каза:

  Икуменизма, Пацифизма, Пантеизма и всички заедно да се съберат, един сантиметър от православието не могат да превземат. Една душа не могат да отвърнат от Православието. Дявола много точно е напипал как да съсипе Православието в България. Едни, светски хора, колко бързо са разбрали, че агенството е нелечим порок и затова го отстраняват по „каноничен“ път. Каноните за случая са ясни и категорични. По църковно от това да се отстрани онзи, който е работил срещу Църквата, аз не виждам. И какъв е този църковен разум! Тежкият и хлъзгав механизъм на ДС, БКП е като риба – за да си сигурен трябва да я извадиш от водата, да я хвърлиш на сушата. Да излезнат от Църквата и тогава. В Македония преди 1 м. 3 митрополита и 360 свещеника за връзка с техната УДБА от този месец са само агенти без да са расоносци. А!Да! Те пък не са канонични. Пак имаме оправдание за да си живеем в симбиоза с антихриста и организацията му ДС.