Младежки православен сайт стартира в навечерието на Рождество Христово


В навечерието на Рождество Христово нов православен сайт стартира в Интернет пространството. Свещенослужители во главе с митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф изпросиха Божието благословение за това ново начинание по време на молебен, отслужен в старинния столичен храм “Св. София – Премъдрост Божия”.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим на 21 декември, Неделята преди Рождество Христово светата Литургия в храм “Св. София” бе оглавена от Високопреосвещеният митрополит на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. В съслужението взеха участие и прот. Ангел Ангелов, председател на храма, прот. Николай Георгиев, свещ. Йоан Карамихалев, свещ. Франсис Демогре и протодякон Стефан Марков.

В пламенното си и прочувствено слово, митрополит Йосиф изрази тревогата си за времето, в което живеем, за безпътицата, развалата и агресията, които завладяват нашата младеж и призова в навечерието на Христовото Рождество всеки да се замисли какъв дар може да поднесе на Младенеца Христос.

В духа на тези думи, след като благодари на Високопреосвещения митрополит за радостта от съвместното служение, председателят на храма протойерей Ангел Ангелов обяви пред богомолците изпълнили храма, че група православни младежи, повечето, от които са студенти извън страната, са подели инициатива да създадат интернет пространство, където да могат да научат повече за своята вяра – светото Православие, да общуват по между си и с други православни млади хора от страната и чужбина и да свидетелстват пред света за Истината – Господ Иисус Христос.

Сайтът е създаден със съдействието на храм “Света София” и ще функционира под духовното попечителство на свещенослужителите от храма на Божията Премъдрост. Замислен е като максимално отворен към потребителите, които не само да могат да четат материали за светото Православие, но и да споделят личните си духовни търсения и проблеми.

В отслужения по този повод молебен митрополит Йосиф отправи молитви към Бога да благослови това благочестиво начинание и да подкрепи усилията на всички, които ще се трудят за осъществяването му. В своите напътствени слова архиереят изрази надежда, че чрез сайта, нови младежи ще открият пътя към храма, ще открият красотата, дълбочината и спасителната сила на светото Православието, и обеща личната си подкрепа и помощ за този първи в страната младежки православен сайт.

Сайта можете да разгледате на адрес: www.pravmladeji.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...