Млади иподякони спечелиха научен конкурс с видеопроектУчениците Антон Иванов, Йоан Стоянов и Кристиан Георгиев бяха сред победителите в проекта Space Tube, подкрепен от компаниите Майкрософт, Еърбъс и 3М.

Ученици от няколко европейски държави, сред които и България, бяха провокирани да тестват знанията си и да изследват космоса. Българските участници показаха отлични познания като създадоха видео, коментиращо разминаванията между физиката и научната фантастика в известни филми за космоса. Интерактивното представяне на учениците им донесе победа в конкурса.

Победителите бяха поздравени от вицепрезидента на Майкрософт Джон Франк и директора на 3М за Европа Максим Бюро. Те посетиха също и центъра по иновации на 3М в Дюселдорф и Европейската космическа агенция в Кьолн.

Освен мислещи и будни деца, Антон и Йоан отскоро са иподякони на Българската православна църква. Момчетата посещават и детските православни лагери в Кремиковския манастир.

Двамата приятели споделят, че вярата им помага за това да растат като добри, разумни и отговорни хора.

Поздравяваме Антон и Йоан като им пожелаваме много бъдещи награди в областта на науката и никога да не забравят заветите на църквата.

Източник: www.verouchenie.com

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...