Навършват се 10 години от историческия Всеправославен съборМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Kakvo e istina? каза:

  Корена на думата разкол, явно за някои хора идва от кол. Както преди години най-големия селянин Чакандраков(дано Бог да му прости селенията), каза, че разколниците правели епископи от кол и въже, забравяйки, че и комунистите направиха много некадърници епископи. Ако събора през 1998 е едно от най-важните събития в БПЦ, то вероятно следващото важно събитие ще е представянето на патриарха, май.

 2. Християнче каза:

  На тях не вярва вече дори и леля Недка, готвачката от митрополията при при дядо Мраз. Хем още от събора няма вече разколници, а пък в същото време и до днес в Страсбург се гледат над 1500 жалби от епископи, свещеници и миряни по този въпрос. Явно Негово Високопреосвещенство Софийски митрополит Инокентий и председател на Св. Синод на БПЦ не е сам. Жалко е, че заради такива невежи като Петков, ако не се върнат заграбените с насилие храмове през 2004 година ще плаща целия ни нещастен народ. ЧЕСТИТО!

 3. timoti каза:

  такъв събор в православният свят няма. По мой спомен Марин Найденов Минков не прояви нито мъдрост нито смирение( за какъв патриарх говорим)?

 4. Дон Кихот каза:

  Като прочетох погрешно написаното заглавие („историческия“ вместо „истерическия“), не четох по-нататък.

 5. Idiot каза:

  След време ще се забрави, че е имало разкол. Много се радвам, че се свърши с тия лъжедуховници разколниците. А лицето Иван Стоянов не е никакъв Софийски митрополит, а обикновен гражданин. С парите ще си и умре. Кой крив – кой прав, ще каже Всевиждащият съдия.

 6. Християнче каза:

  Насилието в БПЦ няма да се забрави никога. То винаги ще напомня, че най големите лъжедуховници в нашата църковна и гражданска история са дядо Мраз-Марксим, кликата му и такива идиоти като теб, сраснати с престъпната БКП-БСП и бандитите в България. Идиоте, не чувстваш ли самотата си във форума? Не чувстваш ли, че говориш и пишеш пълни глупости? Засрами се!