Навършва се една година от кончината на отец Георги от ЖегларциO.GeorgiДнес се навършва една година от кончината на обичания отец Георги от село Жегларци. Роден е на 22 септември 1923 г., а през 1965 г. е ръкоположен за свещеник – така започва историята на едно дългогодишно служение, белязана от саможертвена безкористност, мъдра прозорливост, пламенна молитва и многобройни духовни чада.

Многократно отец Георги е бил притискан и му е търсена сметка от местните партийни структури, заради активната му дейност на духовник – заради изпращането на момчета в Семинарията, а веднъж – дори заради негова проповед на едно погребение. В нея той говори за реалността на вечния живот, и призовава присъстващите да слушат логиката на природата и на сърцето си, която разкрива истинността на Божието присъствие в света, а не властващата в този период логика на една безбожна идеология.

Светла и блажена да е паметта му!

На 11 февруари от 10 ч. в храма „Св. Георги Победоносец“ в село Жегларци ще бъде отслужена св. Литургия, а от 12 ч. – и панихида в памет на о. Георги в гробищния парк на селото.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...