Небостъргач, увенчан с православен храм ще бъде построен в СофияМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. anima_mea каза:

  „През 1971 година, малко преди да почине, Салвадор Дали посочва“….

  Доколкото си спомням, С.Дали почина някъде 17-18 години по-късно от посочената по горе година.

 2. Грешник каза:

  Роден: 11 май 1904 г.
  Фигерас, Испания

  Починал: 23 януари 1989 г.
  Фигерас, Испания

 3. iliana каза:

  има някакво недоразумение в българския източник. изглежда, че дали наистина е нарекъл веднъж фукс „единствения ми наследник“, но това се споменава между другото в едно интервю, без да се уточнява кога е станало. съжалявам за недоглеждането.

  ето линкове, ако някой се интересува повече за двамата.

  http://www.ernstfuchs-zentrum.com/
  http://www.antonioroybal.com/FuchsNew.htm
  http://www.salvadordalimuseum.org/home.html

  http://209.85.135.104/search?q=cache:tXiH95ZGnQIJ:www.nathalies-lifestyle.com/features/en/feature-e_fuchs.php+salvador+daly+successor+ernst+fuchs&hl=bg&ct=clnk&cd=3&gl=bg&client=firefox-a

 4. Дон Кихот каза:

  На немски Fuchs се произнася Фухс, а не Фукс, и означава ‘лисица’.

 5. Дон Кихот каза:

  В книжарницата на църквата „Св. Неделя“ на пъпа (не на Азис, бе) на София има Библии на еврейски и латински, както и Оксфордски речник на английския език (с произношения на думите). Не ги изпускайте!

 6. ieromonah Ioan каза:

  Е и това доживяхме, Фукс да проектира православна църква. Ако е оформена с стила на картините му смятам, че ще е унукална. Сигурно че има и стълба, която да води до нея, до върха на небостъргача, иначе, как ще се катерят бабите до там? Фукс е всичко останало, но не и архитект, а е художник. Дизайнерското оформяне на една сграда, не прави от дизайнера архитект. Гледайки картините му ми става страшно, като си помисля само, че в главата на този човек има такива сюжети, които той после изобразява на платното, какво ли е в душата му? И интерсно защо точно православен храм, Фукс не беше ли еврей?