Нова книга на Албанския архиепископ Анастасий ще бъде представена в Богословския факултет в София



На 22 януари (понеделник) от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена книгата „Мисията на Църквата. По стъпките на Христос“ на митрополита на Тирана и архиепископ на Албания д-р Анастасий (Янулатос). Представянето се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Изданието излиза с благословението на архиеп. Анастасий и представя опита от мисионерската дейност и научните изследвания на предстоятеля на Албанската православна църква.

Архиепископ Анастасий е известен не само с богословските си съчинения, но и с изключителното си мисионерско служение, както и с огромната си роля за възстановяването на поместната автокефална Албанска православна църква, почти напълно унищожена от комунистическата власт в страната.

На представянето на книгата „Мисията на Църквата. По стъпките на Христос“ ще бъде дискутиран и въпросът за мисията на Българската православна църква в пределите на страната и зад граница. В дискусията ще се включат архиереи, свещеници, богослови.

Събитието ще бъде открито с православни песнопения на български език в изпълнение на църковния певец Никола Антонов.

За новата книга и за нейния автор ще говорят проф. д-р Иван Желев, редактор на изданието, и преводачът на книгата д-р Златина Каравълчева.

 

Източник: Двери на Православието

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...