Новинар: Родители са против религията в училищеМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. sandi каза:

  Има си’хас „другарите“ да допуснат „непроверени“ родители на „кръглата маса“ ! И ако,някой, „случайно“ се беше сетил да попита „нагласените“ родители; да ли биха искали да се изучава в училище „Капитала“ на др.Маркс-Мардохай, хмм, „като нищо“ , 99,99% от тях щяха да „подкрепят“ начинанието с „преголяма ревност“.
  Пфу… !!!

 2. alexx каза:

  Не им трябва на родителите деца, изучаващи религия. Може да се научат да не лъжат, да не крадат, да не убиват и което е най-страшното – да почитат майка си и баща си.

  Дали някой се сети да попита родителите на деца, които вече изучават религия под една или друга форма, какво е тяхното мнение? Как изучаването на религия е въздействало на децата им?

  Кой да помогне на тази държава, която отдалечава децата (нейни бъдеще граждани) от Отца им?

  Прости нас Господи…

 3. getan каза:

  tova ne sa roditeli a deteubiici

 4. poptolev каза:

  Кой и по какъв критерий прецени, че въпросните лица изразяват мнението на родителите ?

  Лично аз като родител не съм упълномощил никого от неизвестната на мен асоциация да говори от мое име.

 5. Християнче каза:

  Комунистическите социолози-другарят Андрей Райчев и другарката Мира Янова си казаха тежката дума, че Религията не е нужна в българското училище. НО КОЙ КАНИ ТЕЗИ НЕЧИСТОПЛЪТНИ ХОРА и САМОЗВАНАТА РОДИТЕЛКА? НЕ ЗНАЯТ ЛИ ТОВА БАКАЛОВ и КУМЧО-ВЪЛЧЕВ от МОН?

 6. Al Rashid каза:

  хора, в кой век живеете? мракобесиоето е далеч зад нас /искрено се надявам/ вие с тези желания да се преподава религия като преедмет ще паратите децата си 800 години назад във времето. който иска децата му да изучават религия да ги прати в медресе или семинария, но не се препоръчва, поради ниското ниво на преподаване и още по-ниския морал, особено в семирариите. също така намалявате избора на децата си свободно да изберат религията която им харесва, ако въобще им мине през ума да избират.

 7. kalas24 каза:

  От всички тези коментари(някои от тях),се вижда,че авторите на тези „словоблудства“,не са получили нужното си религиозно-нравствено възпитание,още от най-ранна възраст!И носят последиците от това.Още,такива хора(религиозно необразовани;духовно непросветени),затвърждават нар.мъдрост,която гласи:“На което си научен в младост,не ще го оставиш и в старост“,т.е тези хора са възпитани в огромно невежество и безхаберие от своите родители,още в детството си.И продължават да живеят в слепота,и да ходят неуки!

 8. koleva каза:

  От 11 години предмета се изучава като ЗИП и СИП в Самоков. Родителите са доволни и щастливи от това, че децата им се докосват до нещо чисто,истинско и непреходно, каквото е християнството.

 9. koleva каза:

  Колева – Искаме децата ни да учат религиа

  Искаме нашите деца да учат религия,защото това е важно за тяхното развитие.Познанието за Бога,единствено и само може да промени кам по-добро.Овществото ни запада като морал и причината е безвериеторкоето води до дъното нашето овщесво.От историята си вижда ясно, кога една насия е в разсвет и кога в опадък.Нека помилим накаде е правилната посока и поемем път натам.