Нов проект за православно интернет-радио стартира днесМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  И аз пуснах радиото. Ектении и песнопения, дори и Отче наш – всичко е на мъртвия църковнославянски език. Ако организаторите отбиват номер, няма проблем. Но ако смятат да спечелят младежите с неразбираеми текстове, жестоко се заблуждават.

  ………………………………………………………..

  http://archiman.livejournal.com/

 2. nekoy_si каза:

  Има една книга „Празни мисли на един празен човек“. Авторът поне си знае какви са мислите му, докато нашите герои навзели прякори от книги и филми, явно не виждат себе си. Бог да пази, от което! Не съм слушал още радиото, но се радвам, че тези хора са заети с това да градят, а не само да оплюват и резилят!

 3. бърборко каза:

  имай малко срам бе, християнин си все пак. Значи или отбиваме номер или жестоко се заблуждаваме!?! Надявам се един ден да не ме съдиш ти, че здраво ще загазя.

  Би ли посочил мрежов ресурс, където могат да се намерят песнопения на модерен български езил?

 4. Дон Кихот каза:

  До Некой си: Ти си на принципа „Нямам понятие, но критикувам“.

  До Бърборко: Срамувайте се вие, защото отблъснахте няколко поколения от църквата, с което извършихте смъртен грях. Преводи на песнопения правят в Сливен и отчасти в Русе. Такъв сайт няма и няма скоро да има.

 5. nekoy_si каза:

  Дон кИкот, нямаш ли чувството, че говориш за себе си? Защото аз не критикувам, а защитавам радиото от критикарството ти, за да не употребя по-силна и по-точна дума, изобразяващата, качеството на позицията и отношението ти. А след като слушах радиото, продължавам да се радвам, че го има, макар да предпочитам византийското и по възможност монашеско пеене, ако ще да е и на гръцки.

 6. Дон Кихот каза:

  Кое е богоугодно и спасително – да служим на разбран от хората език и да ги привличаме към църквата или да служим на неразбираем и никога не говорен от никого църковнославянски език, който отблъсква и изпразва храмовете ни? Още ап. Павел пише, че е по-добре да се кажат няколко думи на език разбран, а не хиляди на неразбран. Не превръщайте един изкуствен мъртъв език в истукан и не му кланяйте, каквото и да казват от Кремъл. „Чуда, пазете се от идолите“ (1 Йоан 5:21).

 7. nekoy_si каза:

  Смятам, че Църковнославянския е сроден с иконите, а не с идолите. И ако на някого му липсва разбиране, то нека моли Бог да му даде, защото е явно, че не срещу вятърни мелници стоите, а срещу бисер, така че не го тъпчете, за да не се окажете в друга категория и то не приказна, а Библейска.

 8. бърборко каза:

  Екипът, включително и аз, e на средна възраст 25-26 години! Какви поколения сме отблъснали ние? Би ли се свързал с екипа от Сливен за помощ, за да е конструктивна критиката ти? Смъртен грях, жестока заблуда, срам, отбиване на номер – и всичко това към шепа студенти, които кой знае защо са тръгнали да се борят. Такова нападение не може да се види и във форум „ЦСКА или Левски“, а тук става дума за съвестта на Православната църква – архимандрит Павел.