Номинация за сайт на публиката: благодарим ви!


На официална церемония в хотел "Кемпински-Зографски", на 2 ноември,  бяха връчени наградите на победителите в конкурса БГ Сайт 2005.

Гласуването на публиката приключи на 31 октомври. Същата вечер екипът на Православие България бе информиран, че порталът ни е един от трите номинирани от публиката сайтове в категория „Образование и наука”.

Вестта за номинацията на Православие България бе изживяна първо като неочаквана радост, после – като очакване… какво ще донесе церемонията по награждаването? И докато приближаваше вечерта на 2 ноември, когато щяхме да научим останалите номинации и победителите, остана ни време да преживеем вестта и по много други начини: като смисъл на този проект, като идея за посока и като отговорност пред гласовете, които сме получили през този кратък месец на съществуването на портала.

Още в началото казахме, че участието ни в този конкурс не е самоцел. И без да подценяваме авторитета на журито, което избира победителите, за нас изборът на публиката е по-важен от „номинациите на журито”. Това е признание и подадена ръка.

В „нашата” категория бяха регистрирани 21 сайта. Наградата на публиката спечели популярният детски сайт Дечица. Православие България е на второ място по гласове.

Независимо дали всеки от хората, които са гласували за Православие България, е припознал това пространство като лично, като свое, или просто – като ново, непознато и различно – благодарим ви! Спечелихме. Не наградата от конкурса. А вашето доверие и приятелство.

И най-важното: тази номинация ни доказва съществуването на готовност и положителна нагласа за започването на един дълго отлаган разговор. Доказва, че в българското интернет-пространство има условия за развитието на едно ново информационно измерение – на новините, които променят, и на истината, която има значение. Това беше чувството, с което си тръгнахме от светското парти в хотел „Кемпински-Зографски” снощи, където за пръв път думата „православие” прозвуча в контекста на най-доброто, което има да предложи българският интернет.

Благодарим на всички, които подкрепиха участието ни; благодарим на организаторите.

Поздравяваме победителите в конкурса БГ Сайт 2005!

Екипът на Православие България

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...