Образът на Левски – между светската представа и Църкватаviara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество” 

На Левски ли принадлежат богослужебните дрехи, изложени в „Св. София”? Храмът ли е мястото за тяхното изложение? Кой иска да омаловажи връзката на Дякона с Църквата? Кой печели от секуларния му образ?

На тези и още въпроси в студиото ще дадат своето тълкование доц. д-р Христо Темелски, директор на Църковно-историческия институт при Българската патриаршия, Елинка Бояджиева, председател на Софийския комитет „Васил Левски” и ставрофорен свещеноиконом Ангел Ангелов, предстоятел на столичната църква „Св. София”. Вижте и специалния репортаж за автентичността на одеждите, които от средата на януари до края на февруари ще бъдат изложени в старинния столичен храм.

Потомци на народа, който говореше езика на Христос – специален материал за най-голямата общност от сиро-яковити, която живее в Европа.

Изящният, непознат иконописец – разказ за тревненския зограф от Възраждането Симеон Цонюв.

Гледайте ни, очакваме Ви. Началният ни час е 17.00

Екипът на „Вяра и общество” 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...