Общински съветник от Бургас помага на храм в Черноморец


Източник: Darik News

ПП "Средна европейска класа" с лидер Георги Манев се отзова на призива на отец Стилян от храма „Св.Никола" в с. Черноморец „ Прави добро и го предавай нататък”, като дари средства за църквата. Те ще послужат за изграждането на камбанария в Черноморец и на аязмото в двора на на храма. Църквата "Свети Никола" пази частица от кръста Господен и икона на светеца, оцелели след унищожителен пожар в храма през 1990 година.

Общинският съветник Георги Манев, заедно с част от ръководството на пратията направиха поредното дарение за християнски храм, като част от дарителска кампания за възстановяване на православни църкви в региона, инициарана от тях преди седмица.

" Размерът на дарението не е важен. Важно е да има много българи, които да отворят сърцата си за православната вяра. Надявам се нашият пример да бъде последван от други родолюбиви българи", каза Манев.

Храмът, изграден през 1853 година има нужда от камбанария, чийто проект вече е напълно готов и може да бъде реализиран, когато бъдат напрани средствата. Идеята за подпомагане на начинанието е на членът на църковното настоятелство и член на Изпълнителния комитет на партия "Средна европейска класа" Дияна Колчева. "Надявам се не само да съумеем да изградим новата камбанария, а и да възстановим старата, която се намира далече от храма. Трябва да съхраним християнството и неговите ценности", категорична е Колчева.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...