Отец Боян Саръев: В България няма малцинства и не може страната ни да се призовава да признае такива


В България няма малцинства и не може да се отправят призиви към страната ни да признае такива. Това заяви в интервю за Агенция “Фокус” отец Боян Саръев.

“Малцинства има в държави, където са били приобщени по време на война чужди територии. България не е приобщавала с войни чужди територии и чужди народности, за да има малцинства. В България има български народ. Има хора с чужд произход, но те не са малцинства, а само български граждани”, категоричен бе отец Саръев.

По думите му в България тотално е сбъркана държавната система на управление. “Държавата ни се управлява от една антиконституционна, антибългарска партия, каквато е ДПС и с нейния мандат се управлява цялата система. Това се знае и от евродепутатите и от целия свят. И след като има такъв прецедент, незаконно регистрирана партия да управлява държавата, защо да не се регистрират и всички останали незаконни антибългарски партии, които искат да работят срещу държавата”, посочи Боян Саръев.

Според него трябва да се приложи законът с цялата му строгост. На организации като Националното турско обединение и ОМО “Илинден” ПИРИН не трябва да се позволява каквато и да е дейност в нашата страна, както и регистрация в съда, защото са антиконституционни, незаконни и работят срещу интересите на България, категоричен бе отец Саръев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...