Откриха погребение на виден болярин от Второто българско царствоМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Radko Popov каза:

  Да не би това да е гроб на починал константинополски посланик, или пък севастократор, деспот или кесар който носи на пръста си символа на Големия брат както днес някои носат бейзболни шапки с надпис I love NY?!
  Моля специалист да коментира . . .

 2. Дон Кихот каза:

  Убиха духовно проф. дбн Димитър Киров –
  http://www.dveri.bg/content/view/6862/29/

 3. Liturgist каза:

  О. Павле, не жалейте толкова за посечения професор. От моето следване във ВТУ разбрах без много усилия неговата двулична природа. Той толерираше своите студенти- фаворити, макар и да бяха пълни некадърници, а в същото време се гавреше от позицията си на доцент с неудобните за него. Той е нравствен лицемер. Наизустил етическите системи, той не се посвеняваше да игнорира Христос, или в най- добрия случай да е в ролята на Великия Инквизитор. Аз самият съм потърпевш от неговото човеколюбие на лична основа. За една дума той ме изгони от неговите лекции, казвайки, че няма да взема изпита до „скончании века“. Изучавайки „злото“, той бе обладан от него/проф. Денев/. Това е човекът, който ни изпитваше по неговите монографии/откраднати от покойния проф. Панчовски/ и се преживяваше като Гуру.
  Много зло видях от този човек.
  Разбирам колегиалния Ви инстинкт, но не се мамете! Преди изпита ни заяви, че се е изповядал и покаял. Кълна се, бях най- подготвен от всички/просто бях на техните отговори/, а той ме остави на септемврийска сесия, където ме спаси покойният Димитър Митев /Вечна му памет/.

 4. Дон Кихот каза:

  Не намесвайте вашите лични отношения. Начинът, по който в БФ се разправят с един професор е чиста проба духовен фашизъм. Това не е богословие и това не е църква.

 5. Ани Попова каза:

  Напълно съм съгласна с Liturgist. За протокола ще отбележа само, че никога не съм имала проблеми с Киров, но обективно погледнато той е правдиво описан от Литургист. В трети курс бях жив свидетел на една грозна сцена по време на една негова лекция, където сатанинската му гордост ме порази! Изгони половината колеги, които се осмелиха да му противоречат!