Още крачки по дългия път на сближението между БПЦ и МПЦ!?

В изданието на 16 декември ще видите:

  • „Да благоволи Господ в най-близко време да бъдем в желаното от всички единство и благодатно евхаристийно общение“ – това е част от посланието на патриарх Неофит към клира и миряните на Струмишка епархия. За всички жестове от българска и македонска страна, за посланията, които си отправиха двата клира и за очакваната развръзка в отношенията между БПЦ и МПЦ – Охридска архиепископия Горан Благоев ще търси мненията на историка доц. д-р Наум Кайчев и преподавателя по църковно право доц. Дилян Николчев.

    Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

В този брой ви предлагаме още:

  • Неканонизираните мъченици от Перущица – един завладяващ разказ за вяра, геройство и саможертва. Ще видите за първи път изложба на акварели и графики, посветена на две исторически църкви – Червената и църквата „Св. Архангел” в Перущица, с които по нетрадиционен начин се показват дълбоките християнски корени по българските земи.
  • Благотворителни кампании и/или християнско милосърдие – разговор с д-р Камен Данов, лекар и богослов, за тънката граница между празничната благотворителност и истинското добротворство.

Гледайте ни! Очакваме ви и тази събота по БНТ 1! Начален час на излъчване, по изключение 16.30 ч..

 

Екипът на „Вяра и общество”

 

Коментари

коментара

Близки теми: