Партията на Костов спряга един от адвокатите на Инокентий за президентМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. енравота каза:

  първо – човек с име Груйкин няма много шансове за успех в една кандидат-президентска кампания;
  второ – държавата ни е светска, православието е само традиционо вероизповедание и то според конституцията ни, така че, не виждам някакъв проблем в това президентът ни да е протестант;

 2. proben каза:

  че къде в новината пише, че е проблем? нали и македонците си бяха избрали протестант (методист) за президент?

  не е това проблемът, естествено – а в това, че Груйкин не може да понася каноничната църква и нейното ръководство. какъв президент може да е при това положение? първата му работа сигурно ще е да върне разколниците по храмовете им, а това означава само едно – нов разкол.

 3. енравота каза:

  проблемът беше в заглавието, но виждам че вече е променено…това че адвокатът Груйкин е защитавал разколниците не е проблем, проблемът е че десните партии, от самото си появяване обявявят ЦЪрквата за свой враг…а вие, proben как разбрахте, че този адвокат не понася БПЦ?

 4. p_stefanos каза:

  Трайковски беше много, много свестен човек. Бог да го прости. Този няма нищо общо с него. Ако и да не е слаб адвокат.

 5. Vikentii каза:

  Най-лесно е човек да си измие ръцете с разкола, десните партии, евангелистите, за да оправдае бездействието на една институция. Проблемите на Църквата съществуват много преди появата на разкола, много преди прогресивното настъпление на евангелистите. Ако разколът беше безпочвен, то той сам щеше да загуби своята сила и намесата на полицията нямаше да е нуждна. Може би този разкол беше ВИК, че нещо трябва да се промени, но този вик беше заглушен, защото така изнася някому. Православната Църква в България е нестабилна – 2 години след края на разкола. Много по несабилни са онези епархии, в които никога не е имало разкол – и това е показателно. А онези в които имаше – не се промени нищо съществено. Е замря само идеята за алтернатива на скованата от наразбории действителност.
  Доколкото до адвокат Груйкин – той е принципен човек и не мисля, че може свободно да се излива пумия върху него – само защото е евангелист или защото е професионалист.

 6. proben каза:

  чета и препрочитам новината и освен факти друго не виждам. евангелист ли е? евангелист е. няма лошо. а че е професионалист не виждам кой го обвинява за това.

 7. gaius_aurelius каза:

  От десницата опровергаха в днешната преса, че Груйкин ще бъде неин кандидат за президент. Освен това трябва да знаети всички, че човек, поддържащ разкола няма никакъмв шанс при сегашния Костов и неговия най-близък съветник и душеприказчик – д-р Николай Михайлов (психиатър и богослов). До Костов е близък и Я. Дачков (журналист и богослов), който, заедно с доктора, които двама души имат съвсем правилно отношение към разкола и формират възгледите на самия Костов по отношентие на Църквата. С това се обяснява за мен и еволюцията му от първоначално подръжник на разкола до защитник на каноничната Църква и нейната йерархия.

 8. gaius_aurelius каза:

  Извинете ме за печатните грешки, които съм допуснал в постинга си, но бързах!

 9. енравота каза:

  благодаря на Гай Аврелий за уточнението

 10. legalize_it каза:

  еми костов и протежетата му са безбожници … както преди години костов погреба национализма така сигурно се надява да погребе и православието … което м/у впрочем последните години се възражда с бързи темпове както всички сте забелязали 🙂 … но аз лично не се притеснявам за това какъв е кандидата на дсб защото те никога няма да видят власт отново 🙂