Патриарх Максим отслужи молебен пред чудотворните икониМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Морал на народ само с молебени не се оправя. Пример за промяна трябва да дадат първо духовниците. Служих на Петровден в едно село, където хората на 60-70 години не знаеха що е туй изповед и причастие. Поп минавал само за потребение и даже нямал време да каже надгробно слово.

  …………………………………………………………………….

  37 години от смъртта на Джим Морисън. – http://pavel.bloghub.org/

 2. jivko0o0o0 каза:

  Sv starci ot vreme ono se namirat v sanna alegoria i mai taka im haresva…samo da davat blagoslovenia….a prez ostanaloto vreme da si dremucat v sinodalnata palata i mitripoliite.Ami da taka e po lesno.Vmesto da se stresnat i da predpriemat niakakvi deistvia.Ako se razdvijat toku vij se sasuhrili…

 3. Idiot каза:

  Моралът винаги започва от утре и от другия.

 4. semo_semkov каза:

  някак „случайно“ идването на иконите в София съвпадна с 37 годишнината от служението на патриарха? Оф, пак пиари…., шведски маси и проч. …….
  Що не санкционират Старозагорския „бабаит“, дето разгонва фамилията на свестни свещеници и не само той. И Врачанския и Търновския и проч. Всичко е бутафория и атракция чужда на действителността. Някои хора наистина не са земни, нито са от тоя свят. Тогава на кой ли са?

 5. Дон Кихот каза:

  „Чистое обрядоверие – профанация религии, но как точно установить, до какой степени обрядовер – «обрядовер» и где кончается его обрядоверие и начинается действие Божией благодати? Обрядовер самим фактом принятия обрядов, веры в них и участия в них протягивает руку Богу, даже если сам этого до конца не сознаёт. Конечно, если такие люди попадают именно ко мне, я буду пытаться наставлять их не в рутинном ритуализме, а в живой вере, живой любви ко Христу и связи с Ним. Как вам известно, такие люди у меня либо перестают быть буквалистами, либо уходят к другим священникам. Но ведь не в никуда уходят!» (http://www.krotov.info/library/13_m/myen/de_bessmert.htm#1995).

 6. Georgi каза:

  Слава на Бога за този молебен. Слава на Бога и на пресвета Богородица, че чудотворните й икони дойдоха в София.Това е голяма милост. Но аз искам да кажа нещо за молебена. Или по точно за Децата, нали за тях беше той. Много хубаво ,че се помолихме за децата. И много хубаво ще е ако започнем да се молим и за Децата дето сме ги убили преди да се родят. Все пак като християни сме длъжни да се молиме за свойте „Покойници“, а колко повече за тези душички дето не за получили св. Кръщение и нямат право на опело ,панахиди и трисаги и то заради наша вина или някой неродности.
  Искам да завърша с молитва.
  Пресвета Богорице бди над Децата ни и моля ти се спри тази кладница в родилните домове.