Патриарх Неофит бе изписан от болницаПатриарх Неофит вече е изписан от болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда“, съобщават от пресслужбата на Българската патриаршия.

„Честитейки ви всесърдечно големия християнски празник Възнесение Господне, с радост ви известявам, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е изписан от болницата и е у дома си в Софийската св. митрополия. Да се помолим милостивият Бог да му дарува крепко здраве и дълголетие начело на Българската православна църква!“, пише в съобщение до медиите прот. Николай Георгиев, ръководител на отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод.

Патриархът бе хоспитализиран по спешност на 18 април в столичната болница и почти месец бе на болнично лечение, заради сърдечни проблеми.

 

 

 

Снимка: архив, Православие.БГ

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...