Патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до президента на Италия

Italia_zemetresenieЖертвите на опустошителното земетресение, сполетяло Италия в ранните часове на 24 август, вече са над 240 души, стотици са ранените и пострадалите от природната стихия, огромни са материалните щети. По повод трагедията Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до италианския президент Серджо Матарела. В текста на писмото се казва:

„С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло централна Италия, и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб.

Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианският народ и да го пази от всяко зло и напаст!

С уважение,

НЕОФИТ, патриарх Български“

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Коментари

коментара

Близки теми: