Пещера, която пресъздава Рождество Христово – в пловдивски храмDarik news

Пещера, която ще пресъздава яслите, в които се е родил Иисус Христос ще бъде изградена в двора на митрополитската катедрала  „Св. Марина”.

Пещерата ще бъде готова за Коледа и ще бъде отворена за пловдивските деца, за да могат те да видят и да научат как се е родил Божият Син съобщи архимандрит Антоний, протосингел на Пловдивската митрополия.

До нея ще се издигне богато украсена елха, която също ще създаде празнично настроение. Храмът „Св. Марина” се ремонтира от седмица и ще отвори врати за богомолците на 17 декември.

На 25 декември Пловдивският митрополит Николай ще отслужи божествена света Литургия в храма, а след това ще посреща децата, дошли да видят пещерата, която пресъздава рождеството на Иисус Христос.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...