Пловдивска света митрополия организира курс за учители по вероучениеМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. semo_semkov каза:

  Той не познава всички действащи преподаватели в Пловдивска епархия, пък уж щял да обучава нови. Хубаво е, че има кой да им вярва на тия приказки…..Аба-бала…

 2. ignatii каза:

  За три дни ставаш БОГОСЛОВ и отиваш да преподаваш!!! Чудо невиждано!!!

 3. angelnemoshten каза:

  Кавото е Бойко за политиката това и Николай за Църквата.Едни врели-некипели и толкоз.Както казаха на избора му за митрополит „Всички се радват,но най много в Софийска митрополия.“Апропо той може да научи педагозите и за по-малко време.Не знам защо ще се бави цели два дни?!А иначе ние няма да се уплашим какво ще ни стори човек зашото Господ е с нас.

 4. tedy1986 каза:

  Какво да правим ние, които толкова години учим, че то по добре да си изкараме едно више за учител и има по голяма вероятност да преподаваме Богословие отколкото сега!С радост уча Богословие, но аз си знам, че няма да работя по специалността както много други хора в момента са!Как така за 2 дена ще станат по добри от нас, които учим цели от 4 до 6 години и има все още какво да научим!Как ще си оставим децата в ръцете на тези преподаватели от къде да знаем,че те ще ги научат на добро!Ако те лошо или погрешно тълкуват нещо те така и ще го предадат и на нашите деца!Давайте да помогнем да нестава така!Защото утре не се знае и кой ще учи и вашите деца!А за след няколко години може да се преподават и хора знаещи и само името на Иисус без да кара никакав курс!

 5. Християнче каза:

  Въпросния курс и преквалификация не се връзват със Закона за Народната Просвета. Те са без всякаква стойност и валидност. Не се признават от МОН и следователно завършилите ги не могат да преподават в българското училище.

 6. ignatii каза:

  През 1991 г. по инициатива на Врачанския митрополит Калиник в Плевен се проведе подобен курс, но беше ЕДНОМЕСЕЧЕН. Пловдивския надмина Врачанския!!! Щеше да ми е смешно, ако не беше толкова жалко…

 7. semo_semkov каза:

  Наука може и да не са усвоили учащите се, но барем хапка-пивка е имало на корем. Той българския учител и без друго е гладен с тая ниска /уж повишена/ заплата. Народе купувай повече свещички, та да се пълни касата на митрополията, инак таквиз благодеяния как мислиш, без пари не стават!